Szépségtippek

Olcsó megoldás a szemek alatti karikákra, ezt biztos nem próbáltad még - Videó!

K.B.

Létrehozva: 2024.05.25.

A sötét foltok eltüntetéséhez csupán burgonyára van szükség.

A TikTok alkalmazáson a több millió értelmetlen, vagy éppen viccesnek szánt, de kínosra sikeredett videó mellett egyre több olyan ismeretterjesztő, vagy éppen otthoni praktikákat bemutató felvétel is felkerül, amelyek kipróbálásával sokat spórolhatnak az emberek. A Mirror magazin életmód írója Niamh Kirk most egy felkapott trükköt próbált ki, amely szerint a félbevágott burgonya segítségével eltüntethetjük a szemünk alatti karikákat. Az újságíró megosztotta a tapasztalatait a stratégiával kapcsolatban, és megkeresett egy szakértőt is, hogy árulja el, hogy mi lehet a logika a krumplis arctisztítás mögött.

burgonya krumpli
A félbevágott burgonya csodákra lehet képes a szemkarikáink ellen /Fotó: Fotó: Pexels.com

A trükk mögött húzódó tudomány szerint a nyers burgonya tele van C-vitaminnal, azelainsavval és niacinamiddal, ez három olyan erős összetevő, amelyek a csúcskategóriás bőrápolókban is megtalálhatóak.

- kezdte beszámolóját Niahm, aki a taktika árnyoldalaira is rámutatott, ugyanis nem elég egyszer használni a burgonyákat, hanem napi rendszerességgel szükséges elvégezni a bőrápolási rutint, és nem hiszi, hogy bárkinek beférne fél kiló krumpli a piperetáskájába. 

Miközben félbevágtam egy burgonyát, pont azon gondolkoztam, hogy hogyan lehet magamnál hordani a krumplikat, ha napközben szeretném eltüntetni a karikákat a szemem alól. Amikor elkezdtem a szépségtippet, túl nagyra vágtam a krumplit, és nehéz volt kiviteleznem a taktikát. Ráadásul furcsa szaga volt a burgonya után a bőrömnek, és ilyen kis ragacsos trutyi is maradt utána bőrömön, ezért le kellett mosnom az arcomat. A TikTok videó szerint a kitalálója ezután még bőrápolóval is bekeni a felületet, de én kíváncsi voltam rá, hogy anélkül is működik-e a taktika.

- tette hozzá a nő, aki néhány napig használta a burgonya-trükköt, és bár valóban használt a kezelés, szerinte túl körülményes a burgonyás megoldás, és a rendszeres használathoz rengeteg krumplit kéne vásárolnia az embereknek.

Örömmel tapasztaltam egy hétnyi kúra után, hogy bevált a burgonyás trükk, de én maradok inkább a szemkörnyék ápoló krémeimnél, mert azoknak a felkenése és használata sokkal kevesebb stresszel és szaggal járnak

 - zárta sorait Niahm, aki ki kérte Dr. Stephen Humble bőrápoló szakorvos véleményét is.

Elméletileg tényleg működhet. A nyers burgonya magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, és van benne azelainsav és niacinamid is, ezek pedig csökkentik a pigmentációt. A negatív része az, hogy piszkos, nem kellemes az illata, és ha az arcára keni, sok bosszúságot okozhat magának. Természetesen én minden helyzetben a szemkörnyékápoló krémeket javaslom a krumpli helyett. A piacon kapható krémek mindegyike szigorú tesztelésen megy át, és olyan formulákat készítenek, amelyek közvetlenül célozzák meg a szem alatti területeket

 - árulta el a szakértő.

A praktikáról készült videót itt tudjátok megtekinteni:

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek