Miután megettél egy banánt, ki ne dobd a héját!
– kezdi videójában egy influenszer, aki közösségi oldalain számtalan praktikát oszt meg népes követőtáborával.
Armen Adamjan konyhai, szépségápolási, egészségügyi, és rengeteg más témában oszt meg rövid felvételeket. A fiatal férfi ezúttal a banánhéj újrahasznosítására hívta fel a figyelmet, és nem is akárhogy tette ezt: valóságos csodaszerként említi az általában kukába dobott gyümölcsmaradványt, állítása mellett pedig alapos érveket hoz fel.
Adamjan szerint az alábbiakra használhatjuk fel a banán héját:
Az influenszer útmutatója szerint alaposan dörzsöljük át az arcbőrünket a banánhéj belső részével, hagyjuk pihenni 15 percig, majd vízzel öblítsünk. Mint mondja, az eljárás eltávolítja az elhalt hámsejteket, feltölti a ráncokat, és a szem alatti karikák eltüntetésében is segédkezik.
A bemutatott eljárás a hagyományos tea filteres verziójához hasonló: tíz percig forraljuk a banánhéjat, majd egy szűrő segítségével öntsük át a levet egy bögrébe, és már kész is a banántea! Adamjan szerint az ital segít enyhíteni a puffadás kellemetlen tüneteit, de lehűtve akár locsoláshoz is használhatjuk, hogy növényeinknek némi extra tápanyaggal szolgáljunk.
A feldarabolt banánhéjat egy tojással összeturmixolva állítólag egy olyan keveréket kapunk, ami tökéletesen megfelel a boltban kapható kondícionálók természetes változatának.
Az influenszer végül azt is megmutatta, hogy a banánhéj belső oldalát bőr cipők és szobanövények fényezésére is használhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.