veszély

Súlyosan veszélyezteti az egészséget a húsvéti csoki - riasztást adtak ki a szakemberek

Létrehozva: 2024.04.01.

Nagyon fontos figyelmeztetést adtak ki.

A Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Ebben az ünnepben nyer értelmet a túlvilágban és az Istenben való hit, hiszen ez szól a feltámadásról. A keresztény ember hitének alapköve, hogy eljön a végítélet napja, halálunk után feltámadunk, ekkor visszakerül lelkünk az Istenhez, azaz üdvözülhetünk. Jézus Krisztust keresztre feszítették, kínhalált szenvedett és eltemették. S mindezt az áldozatot a bűneink megbocsátására vállalta. Nagyon komoly és súlyos napok ezek tehát a keresztény tanítás szerint, jóllehet az emberek többsége már csak a munkaszüneti napokat, a tavaszt, a sonkát és az édességeket látja benne. Az édesszájú húsvétozóknak azonban rossz hírünk van. 

Sajnos a Húsvét valódi üzenetéről a legtöbben már megfeledkeztek 

Bár a húsvét első fele az önmegtartóztatásról, a bűnbánatról, a csendről és az elmélkedésről szól, a második fele azonban ünnep. Ünnep, hiszen feltámadott, ez pedig az emberek legnagyobb öröme. Ősi szokás, hogy az örömteli eseményeket lakomákkal, finom falatokkal ünnepeljük meg, éppen ezért Húsvét Vasárnaptól nagyokat ehetünk és ihatunk. Az egyik legnépszerűbb húsvéti szokás a tojáskeresés. Manapság azonban nem hímes tojásokra vágynak a gyerekek, hanem csokoládéból készült tojásokra és csokinyulakra. Ezzel kapcsolatban azonban fontos figyelmeztetést adtak ki a szakértők.

100 gramm csokoládéban ugyanis körülbelül 500 kalória található, ami rendkívül hizlalónak számít. Egyre többen lesznek cukorbetegek és elhízottak, éppen ezért a szakemberek most arra kérik az ünneplőket, hogy senki ne egyen túl sok csokit egyszerre. Ezzel ugyanis gyorsan túlléphetjük a napi ajánlott kalóriabevitelünket, ami elhízáshoz vezet. Inkább osszuk be, és csak apránként fogyasszuk el - írja a Mirror

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek