Elképesztő csodaszer: tuti, hogy így még nem használtad a szódabikarbónát

praktika
PUBLIKÁLÁS: 2024. március 21. 15:00
Imádni fogod ezt a trükköt!

A szódabikarbóna minden háztartásban jól jön, így szinte nincs olyan otthon, ahol ne lenne megtalálható valamelyik szekrényben. A sokoldalú csodaszert (amely edények tisztítására vagy süteményekbe téve is szuper) most új oldaláról ismerhetjük meg a Mindmegette oldalának köszönhetően.

Valóságos csodaszer: egyszerűbb lenne azt összegyűjteni, mire NEM jó a szódabikarbóna  Fotó: Pixabay

Nagy valószínűséggel még te sem próbáltad a gyümölcsöt megmosni szódabikarbónával, pedig csodákat tesz! Mint az köztudott, a zöldségeket és gyümölcsöket alaposan meg kell tisztítani, mielőtt elfogyasztjuk. A hideg vagy langyos leöblítés sokszor nem elegendő, hogy a növényvédő szereket megfelelően lemossuk. 

Mivel a szódabikarbóna fogyasztásra is alkalmas, így nyugodtan használhatjuk a gyümölcsök megtisztításához! A lúgos hatása jól jön az olajos szennyeződések és a viaszos bevonat eltávolításakor. 

Kétféleképpen is használhatjuk: por formájában alkalmas lehet például a burgonya vagy a cékla gumóinak megsikálására. Emellett használhatjuk bármilyen zöldség vagy gyümölcs megtisztításakor, ha úgy látjuk, hogy az öblítésnél hatékonyabb tisztítást követel meg az adott élelmiszer. A súrolás után folyó vízzel is mossuk le a zöldséget és gyümölcsöt, majd papírtörlővel töröljük szárazra. 

A másik bevethető metódus, hogy a szódabikarbónát hideg, vagy még jobb, ha langyos vízben feloldjuk, és ebben mossuk meg alaposan az elfogyasztandó ételt. Azután jöhet a folyó vizes öblítés, végül a papírtörlős szárítás.

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.