Ha szereted a paradicsomot, ettől a konyhai praktikától leesik majd az állad

paradicsom
PUBLIKÁLÁS: 2023. szeptember 08. 11:00
Isteni, gyors és laktató: ez a sült paradicsom!
LA

A házilag villámgyorsan elkészíthető sült paradicsom visszarepít bennünket egy kicsit a nyárba! Bár nagyon egyszerű, mégis finom, és sokféleképpen felhasználható. Fogyaszthatjuk pirítóssal, kínálhatjuk sajtok és sült húsok mellé köretként, rakhatjuk tésztára, de beletehetjük akár a készülő fogásokba is, hogy még paradicsomosabb legyen a végeredmény. Balzsamecettel önálló sült paradicsomsalátaként is kínálhatjuk, tehetjük pizzára feltétként, olajjal leöntve üvegekbe rakva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1/2 kg koktélparadicsom
  • Bors
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. rozmaring
  • 3 tk. kakukkfű
  • 10-12 levél bazsalikom

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, erre rakjuk a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomok közé rakjuk a héjas fokhagymagerezdeket. Sütés után ezeket kinyomkodjuk a héjából, kellemes krémes állagú lesz.
  3. A paradicsomokat fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel, az egészet kicsit összefogatjuk, majd az előmelegített sütőbe rakjuk 30-35 percre, amíg a paradicsom héja enyhén megsül, és a húsa kissé összeesik.
  4. Az elkészült paradicsomokra friss bazsalikomleveleket tépkedünk, és hagyjuk langyosra hűlni - tanácsolja a mindmegette.hu.

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.