Három egyszerű tipp, így lesz tökéletes a befőtted

dzsem
PUBLIKÁLÁS: 2023. augusztus 07. 11:00
Augusztusban már tökéletesen érett gyümölcsökből válogathatunk.
sk

Bár sokan bonyolultnak tartják, speciális eszközök nélkül is könnyen készíthető otthon szörp, befőtt, dzsem, zselé vagy lekvár. A saját finomsághoz magad válogathatod össze akár a hozzávalókat, az egyedi fűszerezéssel pedig különleges ízvilágot hozhatsz létre.

Fotó: Pixabay

A Fanny magazin három egyszerű tanáccsal lát el, aminek segítségével isteni lehet az otthoni készítményed?

Bevált és új:
A régi családi receptekben és a kipróbált szakácskönyvi leírásokban megbízhatsz, ám nyugodtan alkalmazhatsz egy kis csavart is a finomságok elkészítésekor. Vanília, fahéj, mandulalikőr, rum vagy éppen zöldfűszerek hozzáadásával teljesen eltérő karaktert adhatsz egy-egy gyümölcsnek.

 

 Sterilizálás:
Sok múlik a csírátlanításon. Az üvegeket mosd át forró vízzel, rakd be a meleg sütőbe, vagy mosogatógépben, magas hőfokon mosd tisztára, majd fejjel lefelé állítsd őket tiszta konyharuhára, hogy maguktól megszáradjanak. Sose töröld el őket, mert a beléjük kerülő szöszök miatt megromolhat a tartalmuk.

Tartósítás:
Használhatsz nátrium-benzoátot, de ha kellően tisztán dogozol, és megfelelő a befőzési eljárás, tartósítószer nélkül is eltehetők az üvegek.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.