Háztartás

Ha így takarítod, akkor kristálytiszta lesz a mosogatód

K.C.

Létrehozva: 2023.06.19.

Így takarítsd a mosogatód, hogy mindig úgy nézzen ki, mintha új lenne.

Ha 1-2 napig halmozódnak az edények a mosogatóban, akkor szinte garantált, hogy az edényeken kívül a mosogatókagyló is tele lesz foltokkal és apró ételmaradékokkal. 

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Ha az ember lusta és 1-2 napig hagyja felhalmozódni a koszos edényeket a mosogatóban, akkor szinte garantál, hogy tele lesz foltokkal és apró ételmaradékokkal. A Mindmegette összegyűjtötte azokat az egyszerű trükköket, amivel villámgyorsan tisztává lehet varázsolni a mosogatókagylót. 

1. A tuti recept

A tökéletes házi tisztítószer elkészítéséhez csupán 2 dologra lesz szükséged: sóra és szódabikarbónára. Miután összezúztad a kettőt öntsd bele a mosogatóba. A keverék pillanatok alatt oldja a vízkövet, és a rászáradt tea- és kávéfoltokat is simán leszedi. Így garantáltan ragyogó lesz a mosogatód!

2. Fogkefe

Ha alaposan ki szeretnéd tisztítani a mosogatódat, akkor használd a régi fogkefédet! A fogkefe sörtéivel ugyanis a legapróbb réseket, a csap körüli területet és a lefolyószűrűt is szépen meg lehet pucolni. 

3. Idő

Soha ne felejtsük el, hogy bármilyen tisztítószert is használunk, hagyni kell hatni 2-3 percig és csak utána szabad elkezdeni sikálni. 

4. Mosogatószer

Az edényekből könnyen a mosogatóba kerülhet a zsír és az ételmaradék, amik makacs foltokat hagyhatnak maguk után. Ám ha mosogatószeres vizet engedünk le a lefolyón az feloldhatja az ott ragadt zsírt. 

5. Utolsó simítás

Ha már szupertiszta a mosogatód, jöhet az utolsó simítás: egy tiszta, száraz mikroszálas szövettel töröld át a mosogatót körkörös mozdulatokkal. Ettől tényleg csillogni-villogni fog! 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek