Darázs

6 házi praktika, amivel távol tarthatod a darazsakat

LA

Létrehozva: 2023.06.23.

Bár itt a nyár, a darazsak megkeseríthetik a szabadban töltött időt. Mutatjuk, mit tehetünk ellenük!

A darazsak megjelenése a kertben és a ház körül beárnyékolhatja a szabadban töltött pillanatokat. Néhány házi praktikával azonban könnyen megszabadulhatsz tőlük!

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

1. Citrom

Talán nem tudtad eddig, de a citrom illata taszítja a darazsakat. Tegyél néhány szeletet az asztalra, vagy facsarj egy citromot egy tál vízbe, és azt helyezd ki, máris elkerülnek a darazsak a kertben!

2. Szegfűszeg

A darazsak a szegfűszeg illatát sem szeretik. Tűzdelj tele egy félbevágott citromot szegfűszegekkel, és tedd oda, ahonnan el akarod őket űzni!

3. Átverés

Fújj fel egy papírzacskót, kösd el a száját egy madzaggal, és akaszd fel a teraszra! A darazsak azt fogják hinni, hogy más darazsak már elfoglalták a területet, így tovább állnak - tanácsolja a mindmegette.hu.

4. Illóolaj

Az eukaliptusz-, a teafa- és a mentaolaj elriasztják a darazsakat. Egy permetezőbe keverj össze néhány cseppet valamelyik illóolajból vízzel, és spricceld körbe vele a teraszt, a kertet.

5. Csapda

Vágd le egy üres műanyag palack felső harmadát! Az alsó részt töltsd meg némi vízzel és keverj hozzá egy kevés mézet! Tedd bele a levágott üvegrészt a szájával lefelé! Tedd a csapdát minél messzebb attól a helytől, ahonnan el akarod őket űzni! A mézes illat oda fogja őket vonzani és beszorulnak a csapdába.

6. Elpakolás

A darazsakat vonzzák az édes és fűszeres illatok, így a legegyszerűbb, amit tehetsz, hogy az evés befejeztével rögtön elpakolod a maradékot és megtisztítod az asztalt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek