Te is így főzöd a tésztát? A legtöbben ezt rontják el

tészta
PUBLIKÁLÁS: 2023. május 24. 14:30
Hogyan kell tökéletes tésztát főzni?
LA

A tésztafőzés nem igényel sok tapasztalatot: megsózni a vizet, felforralni, majd annyi ideig főzni a tésztát, ameddig a csomagoláson ajánlják. Ám a kérdés talán benned is felmerült már: kell a főzővízbe olaj vagy sem?

Fotó: Pixabay

Azok, akik olajos vízben főzik a tésztát, azt vallják, ettől nem fog összeragadni a főtt tészta, amiben igazuk is van: a tésztavízben ilyenkor egy olajréteg képződik, ami bevonja a tésztát. Ez akkor nem probléma, ha csak olívaolajos tésztára van szükség, de egy szószos fogás, például bolognai esetén bizony gondot jelent az olajréteg: a tészta csúszóssá válik, és a szósz nem fog hozzátapadni a tésztához.

Mit tegyél, hogy ne ragadjon össze a tészta és a szósz is megtapadjon? Egész egyszerűen főzés közben gyakran keverd meg a tésztát - tanácsolja a mindmegette.hu. Ha hozzáadod a szószt, máris szétesnek a főzés közben esetleg kialakult „csomók”, és egyenletesen, bőven jut a mártásból az összes tésztára.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.