Nem is kell venned semmit, mivel minden háztartásban megtalálható, amire szükséged lesz ahhoz, hogy a régi, koszos serpenyők újra fényesen csillogjanak!
A titok, hogy alaposan be kell szórni a serpenyő belsejét konyhasóval, majd kezdjük el melegíteni a tűzhelyen! Ha felforrósodott, vegyük le a tűzről, és mossuk el! Ezzel az egyszerű megoldással elérhető, hogy visszaállítsuk bizonyos mértékben a tapadásmentességet - osztotta meg a praktikát a femcafe.hu.
Ha odaégett az étel a serpenyőben, szintén a só jelenthet megoldást. Miután beleszórjuk a serpenyő aljába, öntsük fel vízzel, majd tegyük a tűzhelyre, ahol alacsony lángon 15 percig kell főzni. A sós víz feloldja az odaégett ételmaradékokat.
Az asztali sós módszer mellett érdemes a mosogatószerre is odafigyelni, hiszen rongálhatják a serpenyő bevonatát. Ha nem túl szennyezett a serpenyő, érdemesebb csupán forró vízzel és szivaccsal megtisztítani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.