4+1 tuti tipp, hogy megmentsd az elsózott ételt

PUBLIKÁLÁS: 2023. február 20. 16:30
Biztos mindenkivel előfordult már, hogy véletlenül vagy épp egy konyhai baleset következtében elsózta kedvenc fogását.
N.T.

Megszaladt a só? Ilyenkor persze rögtön jön a kétségbeesés: vagy egyből kidobjuk az ételt – amit, valljuk be, elég fájó szívvel tennénk! –, vagy pedig sűrű grimaszok mellett ugyan, de azért elfogyasztjuk.

asztali só
Nem kell pánikba esni, ha kicsit megszalad a só Fotó: Pixabay

Nos, van egy jó hírünk: a videkize.hu tippjeivel mostantól egyik opcióval sem kell majd élnünk, ugyanis az esetek többségében még megmenthetjük a fogásainkat.

Mutatjuk is, hogyan: 

1. Ha éppen a vasárnapi húslevest sikerült elsóznunk, akkor nem kell pánikba esni, ugyanis az egyik legegyszerűbb módszer, ha az átszűrt leveseket először plusz néhány deci vízzel próbáljuk menteni, hiszen már a hígítás is segíthet rajta.

2. A következő tipp, hogy keverjünk az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, majd ha megkocsonyásodott, vegyük ki. A tojásfehérje magába szívja a felesleges sót.

3. Ha rántott vagy habart levesről van szó, akkor a reszelt nyers krumpli lehet a megoldás: forraljuk fel, majd vágjunk bele sok friss petrezselymet és zellerlevelet.

4. Keverjünk össze 1 kávéskanál almaecetet 1 kávéskanál cukorral, és keverjük kis adagonként az ételbe, amíg a felesleges sót semlegesíti!

+1 tuti tipp: a levesek mellett bármely étel, pl. pörkölt, sózását mérsékelhetjük fél késhegynyi szódabikarbónával.

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.