Nemcsak a megmaradt húslevest, előre elkészített alaplevet is érdemes és célszerű eltenni későbbre, ezek ugyanis később óriási segítségünkre lehetnek a főzésben. Ha éppen emiatt készítjük, hatalmas mennyiségben tesszük azt, ezért fontos, hogy a tárolást a lehető legjobban tudjuk megoldani.
Van azonban egy hiba, amit sokan hajlamosak elkövetni.
Manapság már fillérekért kaphatunk a boltokban fagyasztáshoz használatos műanyag tárolókat, amelyeket erősen ajánlott is használni, az üveg edények ugyanis végzetes károkat okozhatnak.
Fagyasztáskor a víz – és valójában bármilyen folyadék – térfogata megnő, tágulni kezd. Szakértők szerint akár 9%-os mennyiségnövekedésre is lehet számítani folyadék fagyása esetén: ennek oka, hogy a hidrogénkötések távolabb tolják egymástól a H2O-molekulákat, ezzel pedig növekszik a molekulák közötti tér.
Így tehát amennyiben üvegből készült tárolót választunk a húsleves vagy az alaplé lefagyasztásához, a térfogatnövekedés következtében az összetörik, ezzel nemcsak kárba vész a mennyiség, de akár a fagyasztónkban is kárt okozhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.