Nincs karácsony habcsók nélkül, íme a tökéletes recept hozzá

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. december 20. 11:00
Az ünnepi sütögetések közben mindig megmarad néhány tojásfehérje, ami tökéletesen felhasználható habcsóknak.

A habcsók az utóbbi években kicsit kevesebb figyelmet kap, pedig anno a karácsony megkerülhetetlen része volt, sokakban gyerekkori emlékeket idéz. Az ünnepi sütögetések közben mindig megmarad néhány tojásfehérje, ami tökéletesen felhasználható habcsóknak. Egy kis porcukor, citromlé, étkezési keményítő, egy robotgép, ennyi kell csupán a roppanós, hófehér habcsókhoz.

Pillekönnyű karácsonyi habcsók 

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 mk só
  • 2 ek citromlé
  • 1 bögre cukor 

Elkészítése:

  1. A habcsók alapreceptjének elkészítéséhez egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét. (Itt mehet hozzá a csipetnyi sütőpor!) A keverés közben hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd fokozatosan hozzáöntjük a cukrot is.
  2. Amikor a tojásfehérje már egészen kemény, habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat egymástól lehetőleg nagyjából azonos távolságra. A habcsókok picit még nőnek a sülés közben.
  3. 100 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készre sütjük, szárítjuk a kívül roppanós, belül omlós finomságokat.

Mindmegette tippe, hogy hogy a habcsókod - vagy akár a karácsonyi habkarikád - laza és magas legyen: Mielőtt a habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, tegyünk hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.
 

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.