Videó

Hatalmas hibát követsz el, ha még mindig a nyakadra fújod a parfümöt

Létrehozva: 2022.11.23.

Nem csak rossz taktika, kifejezetten árthatsz is vele az egészségednek. Jobb, ha elfelejted a nyakra fújt parfümöt! Persze nem ez az egyetlen szépségápolási hiba, amit elkövetünk: egy szakértő most többről is lerántotta a leplet.

Sajnos még mindig rengeteg olyan szépségápolási berögzülésünk van, amit ideje lenne lassan elfelejteni! Egy ausztrál szépségápolási szakértő, a Sydney-ben élő Hannah English TikTok-oldalán most öt olyan dolgot gyűjtött egy csokorba, amit ő maga soha nem tenne – és persze azt javasolja, mi se tegyük!

parfüm, nyak, szépségápolás, illat, Shutterstock illusztráció
Felejtsd el a nyakra cseppentett parfümöt!  Fotó: Shutterstock

5 szépségápolási tipp

1. Soha ne használj luffa szivacsot!

Hannah magyarázata szerint ezeket a luffa-termékeket (szivacsokat, kesztyűket, miegyebeket) soha senki sem tisztítja ki, ráadásul minden bizonnyal penész is van bennük, így semmi esetre sem javasolja a használatukat.

2. Ne fújj parfümöt a nyakadra!

Sokan a mai napig a nyakukra vagy a mellkasukra fújják a parfümöt, ez azonban nem feltétlenül jó ötlet, ugyanis a parfümök tartalmaznak olyan szereket, amelyek fényérzékenyebbé teszik a bőrt. Hannah javaslata: fújd az illatot a tarkódra, a hajvonal alá! Duplán jó, ugyanis ezen a felületen még tartósabb is marad.

3. Soha ne keverd a naptejet más termékekkel!

Ne keverjünk a naptejhez bronzosítót, vagy bármilyen más sminkterméket, ugyanis így nem képes egyenletes réteget képezni a bőrünk felületén, ami által a hatékonysága nagyban csökken. Gyakorlatilag teljesen hazavágjuk az egészet.

4. Felejtsd el a tartósítószer-mentes szépészeti termékeket!

Hannah magyarázata szerint bármennyire is divatos tartósítószer-mentes szépészeti termékeket vásárolni, sajnos nem túl jó taktika. Mint mondja, a tartósítószer elsődleges feladata, hogy ne képződjön penész: ha egy vízalapú termékben nincs semmilyen tartósítószer, egy idő után be fog penészedni.

5. Ne bízz a fényvédős alapozókban!

Használhatsz akár 30-as, ötvenes faktorú fényvédős alapozót, akkor sem válthatod ki a naptejet! Mindez azért van, mert ahhoz, hogy az arcod megfelelő fényvédelmet kapjon, egynegyed teáskanál, azaz nagyjából 1 ml naptejre lenne szükséged. Ilyen sok alapozót azonban senki sem használ, a kevesebb azonban értelemszerűen csak jelképes UV-védelmet biztosít.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek