Karikó Orsolya látogatásunkkor elmesélte, hogy 2 évvel ezelőtt fogalmazódott meg benne ennek a szilvás tortánk az ötlete.
– Tavaly elindultam vele az ország tortája versenyen, akkor éppen hogy lemaradtam a döntőről, de nem adtam fel, egy éven keresztül változtattam, tökéletesítettem rajta, és idén ez lett az eredmény – számolt be a Metropolnak a fiatal cukrász hölgy, aki elárulta, nem gondolt rá, hogy ő nyerhet, mert olyan sok finom volt a döntősök között.
Hogy miért pont a szilva, annak személyes története van.
– Nekem az egyik kedvencem a szilva, a dédnagymamám mindig főzött szilvalekvárt, és sütött is belőle. Számomra ez egy fontos kötődési pont, amolyan szeretet-gyümölcs lett.
Orsolya azt is elárulta, hogy mitől huncut a tortája.
– A huncutságot a fűszeres forralt bor, az aszalt szilva adja, és ezeknek a többi alkotórészekkel való találkozása. Sokat gyakoroltam, míg ez az összhatás létrejött – mondta a cukrász, aki párjával kettesben állítja elő a napi 24 féle választékból álló parádés minőségű süteménykínálatot. A családi vállalkozásban működő cukrászdában Orsi párjának édesanyja, Marsi Éva gondoskodik az ugyancsak egyedülállóan gazdag és nívós fagylalt-választékról. Csapatban gondolkoznak, a siker titkát abban látják, hogy a minőségből nem engednek, állandó megmérettetésnek teszik ki alkotásaikat, sorra nyerik is a díjakat.
– Csapatban dolgozunk, csak jót és igazit teszünk az asztalra a vendégek elé. Keményen dolgozunk, de nagy örömmel.
A Huncut szilva herceget az egri vörösbor és a szilva ízének harmonikus párosítása teszi ellenállhatatlanná.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.