Dekor

Ezek a legütősebb nyári színkombinációk falakra, bútorokra

Létrehozva: 2022.07.03.

Otthonunk különböző helyiségeihez a megfelelő nyári színkombinációk kiválasztása és az ideális árnyalatok ügyes társítása nem egyszerű feladat, de nem is lehetetlen. Ma már tudjuk, hogy a színek komoly hatással vannak mindennapi életünkre. Ideje megismerni és a javunkra fordítani őket!

Forrás: Shutterstock

A jól eltalált nyári színkombinációknak köszönhetőn még a legszürkébb lakást is sokkal harmonikusabbá, vidámabbá varázsolhatjuk. A színek nem csupán a szemünket és a lelkünket gyönyörködtetik, de befolyásolni tudják érzelmeinket, viselkedésünket és hangulatunkat. Szerencsére mára már számtalan lehetőség közül választhatunk, attól függően, hogy mik a konkrét elképzeléseink, igényeink és terveink. Brebán Zsófi lakberendező segítségével most kiderül, hogy otthonunk különböző helységeibe milyen tónusokat érdemes választani.

Néha jól jön egy kis bátorság

Ha még bátortalanul viszonyulunk a színekhez és magunk sem tudjuk, hogy pontosan mit szeretnénk, érdemes visszafogott, semleges alapokkal kezdeni. Ezt aztán kedvünk szerint tehetjük egyedivé különböző színekkel, színkombinációkkal és apróbb dekorációk segítségével. A merészebbek viszont nyugodtan használhatnak feltűnőbb színeket a bútorokra és a falakra egyaránt. A hosszúra nyúlt karantén után szinte ki vagyunk éhezve az élénk, éltető árnyalatokra, így egyre többen merünk nyitni a színek felé is.

Turquoise,Wall,Living,Room
Környezetünk színei befolyással vannak mindennapjainkra  Fotó: Shutterstock

A legendás 60-30-10 szabály

Ha szeretnénk végre felfrissíteni, kissé feldobni otthonunk néhány helyiségét, akkor elég, ha kimegyünk a szabadba, hisz a természet az egyik legnagyobb inspiráló erő. Séták, kirándulások alkalmával járunk nyitott szemmel, fedezzük fel a színek és tónusok egyedülálló szépségét. Ehhez nagy segítségünkre lehet a 60-30-10 %-os időtlen szabály, ami harmonikus egyensúlyt teremt a színtrendek között. A 60% adja a fő színt (falak, bútorok), 30% a kiegészítő színt (drapériák, ágytakarók), míg a 10% a kiemelő színt (díszpárnák, dekorációk).

Lila, az örök visszatérő

Az erőteljes lila szín elsőre meghökkentőnek tűnő választás lehet, de a Pantone 2022-es Very Peri lilája és 2018-as Ultra Violája után kézenfekvő, hogy valamilyen formában helye van az otthonunkban. Egyre gyakrabban köszön vissza ránk a ruházati boltok kirakataiból, a legnagyobb tervezők után a mindennapi életben is felütötte a fejét. Erősen kapcsolódik a luxushoz, gazdagsághoz, spiritualitáshoz és kreativitáshoz. A falakra festve rendkívüli hatást érhetünk el, sárgával kombinálva igazán egyedi enteriőrt érhetünk el. 

Interior,Of,Room,With,Comfortable,Sofa,And,Blank,Photo,Frame
A lila színnel számtalan stílust kihozhatunk. Fotó: Shutterstock

A sivatagi homok barnasága 

Ha a barna színre gondolunk, elsőként talán a föld puhasága, a homok lágysága és az őszi avar jut eszünkbe. Meleg tónusait használva, csipetnyi természeti elemekkel megfűszerezve az eredmény egy letisztult, meleg monokróm színpaletta. De ne felejtsük el, ha túlzásba visszük ennek a színnek a komor, sötét tónusait, könnyen elnehezíthetjük, beszűkíthetjük a teret.

A kék nyugtató hatása

A kék időtlen és nagyon kifinomult választás az otthonunkban. A legkönnyebb és legjobb megoldás a nagy változások elérésben, ha a kékre festjük a falakat. A nyári színkombinációk közül a búzakék vagy a levendulakék a legmegfelelőbb árnyalat, ha igazán üde, friss összhatást szeretnénk elérni. A mélykék tökéletes alapot biztosít a fehér, egyszínű bútorainknak, falfestményeinknek, posztereinknek. Ha ezt túl drasztikusnak ítéljük, elegendő csupán néhány apró változtatást eszközölni: jöhetnek a kék ágytakarók, sötétítők, szőnyegek és díszpárnák.

Black,And,White,Patterned,Carpet,In,Trendy,Blue,Living,Room
A kék szín nyugtató hatása páratlan  Fotó: Shutterstock

A zöld idilli nyugalma

2022-ben a zöld az új fehér. Alkalmazhatjuk falfestékként, bútor dekorációként, puha, mintás lakástextíliaként. A trükk, hogy ez a szín mindenhová tökéletesen beilleszthető, tévedhetetlen kiegészítője bármilyen dekorációnak és minden színnel remekül párosítható. Tökéletes háttere a naturális vagy bohó stílusnak, de ugyanolyan jól áll a skandináv arculatnak is. A zöld feltölt, segít relaxálni, megpihenni egy hosszú nap végén. Okkersárgával, kékkel, fehérrel párosítva egészen fejedelmivé, üdévé tehetjük otthonunk hangulatát. 

https://cdn.borsonline.hu/2022/06/r9aCnXfPvwPzmdPrRLW415Zom-97Z9J1bzzSn5uQufI/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmMjY4MmVmMjU5MjQxODBhODg2MTVlOTlmNjkwODFh.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Elárulta a lakberendező: ilyen egy hívogatóan stílusos előszoba

Apró trükköktől lesz tökéletes a harmónia.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160326_auto_resized.jpg
origo.hu

Így üzent Nánási Pál a hosszú hetek óta Ázsiában forgató Ördög Nórának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714050615
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161483_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: újabb szomorú hírt kapott a királyi család, a hercegnőről van szó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162164_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Macron berúgta az ajtót: „Európának meg kell mutatnia, hogy nem Washington ölebe”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161100_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714050615
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162070_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emberkereskedelem Szekszárdon: embertelen sorsra jutott egy hajléktalan nő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161481_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161869_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt vannak a kormány legújabb bejelentései: csökkenteni kell a benzin árát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/f6F0ocECE7K3MRyoVMDiX7x4FtZQHtXS-g-Zbdiaz2k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExYjI0YzUxNjI5MDQwM2ViYTk3NmEwYzI5ZWU5NTM1.jpg
Telihold

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött