avokádó, gyümölcs, Pexels

Veszélyes trend terjed a neten, el ne higgye, hogy jó ötlet követni!

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. június 01. 15:00
A sok hasznos praktika közé bizony megint bekeveredett egy igencsak veszélyes tipp is – ennek ellenére sajnos sokan bedőlnek neki.

Jó ideje terjed a neten – javarészt a TikTokon – egy konyhai trükk, melynek az a lényege, hogy ha az avokádót vízbe tesszük, akkor sokkal tovább friss marad. A praktikának több verziója is megtalálható a közösségi oldalon: az egyik, hogy a maradék avokádót egyszerűen tegyük vízbe, a másik pedig hogy eleve vízzel teli edényben tegyük a hűtőbe a megvett avokádót. Mindkét trükk frissességet ígér, azonban az orvosok figyelmeztetése alapján valami mást ad: szalmonellát és liszteriózist.

Mint a szakértők magyarázzák, a víz tökéletes táptalaj a szalmonella és listeria monocytogenes baktériumok elszaporodásához, azaz gyakorlatilag ezzel a "nagyszerű" trükkel semmi mást nem teszünk, mint növeljük annak a kockázatát, hogy összeszedjünk egy csúnya ételmérgezést.

A legjobb megoldás egyébként minden gyümölcs és zöldség esetében, ha száraz környezetben tartjuk. Minél nedvesebb/párásabb a környezet, annál rosszabbul járunk!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.