Villámsebességgel söpört végig a világhálón egy videó, amelyben egy háziasszony megmutatja, hogyan képes akár egy hónapig a hűtőjében tárolni az avokádót anélkül, hogy az megromlana. A feltöltő szerint a titok nyitja nem más, mint hogy a gyümölcsöket vízben kell tartani, így az érési folyamat megáll.
A TikTok-videót már több millióan látták, és a reakciók szerint az egyébként költséges avokádó tartósításának ötletéért rengetegen hálásak. A jelenséggel kapcsolatban azonban most rendkívüli közleményt adtak ki.
Az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal nem javasolja ezt az eljárást
– olvasható a közleményben, amelyben leírták, hogy az avokádi felszínén esetlegesen előforduló humán kórokozók – például a liszterózist vagy a szalmonellát okozó baktériumok – potenciálisan elszaporodhatnak vízben történő tárolás során.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.