Orvosok figyelmeztetnek: Szalmonellás lehetsz, ha így tárolod az avokádót

Orvosok figyelmeztetnek: Szalmonellás lehetsz, ha így tárolod az avokádót

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. május 27. 10:00
Súlyos dologra hívták fel a figyelmet a szakemberek.

Villámsebességgel söpört végig a világhálón egy videó, amelyben egy háziasszony megmutatja, hogyan képes akár egy hónapig a hűtőjében tárolni az avokádót anélkül, hogy az megromlana. A feltöltő szerint a titok nyitja nem más, mint hogy a gyümölcsöket vízben kell tartani, így az érési folyamat megáll. 

@shamamamahealing Just some #avocado magic for you! Store in water in the fridge for up to a month! #kitchentips #vegan #vegetarian #howto ♬ Fadeaway - Official Sound Studio

A TikTok-videót már több millióan látták, és a reakciók szerint az egyébként költséges avokádó tartósításának ötletéért rengetegen hálásak. A jelenséggel kapcsolatban azonban most rendkívüli közleményt adtak ki.

Az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal nem javasolja ezt az eljárást

– olvasható a közleményben, amelyben leírták, hogy az avokádi felszínén esetlegesen előforduló humán kórokozók – például a liszterózist vagy a szalmonellát okozó baktériumok – potenciálisan elszaporodhatnak vízben történő tárolás során.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.