
Egyesek tudni vélik, hogy a sertéstej alkalmatlan az emberi fogyasztásra. Nos, ez nem teljesen igaz. Amennyiben egy gazda úgy dönt, hogy megízleli a koca tejét, semmi baja nem lesz tőle. Azt mondják, a sertés teje a marháénál zsírosabb, de egyáltalán nem egészségtelen.
Akkor mégis miért nem lehet sehol kapni sem zacskós, sem üveges kiszerelésben?
A válasz egyszerűbb, mint bárki gondolná: mivel a sertésnek nincs tőgye, igen kevés teje képződik. Az anyaállat emlőiben éppen csak annyi van, amennyi a kismalacoknak elegendő, ráadásul lefejni is nehézkes, sőt, gazdaságtalan. Azaz egyszerűen nem éri meg.
Következésképpen ugyan nyilvánvalóan lehetne sajtot is készíteni a disznó tejéből, a disznósajt szóról sosem juthat egyéb eszünkbe, mint a húsipari termék.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.