Van az úgy, hogy a nagy jövés-menés közepette elterelődik a figyelem néhány olyan teendőről, amelyek elmaradhatatlanok, ha a húsvéti vendégvárásról van szó. Ha te is úgy jártál, hogy már nem jutott időd desszertet készíteni az ünnepi asztalra, adunk pár tippet, hogy ne maradjon a húsvétod mutatós, ínycsiklandó, mégis szupergyors édesség nélkül.
Hozzávalók: 500 g eper * 250 g mascarpone * ½ bögre porcukor * 1 tk vaníliakivonat * keksz (lehetőleg nyuszi formájú)
Elkészítés:
1. Vágjuk le az eprek tetejét, késsel vájjunk mélyedést a közepükbe, Az eprek hegyesebb végéből is vágjunk le egy keveset, hogy azok stabilan megálljanak.
2. Egy keverőtálban készítsük el a krémet: keverjünk habos masszát a mascarponéból, a porcukorból és a vaníliakivonatból. Helyezzük az elkészült tölteléket habzsákba.
3. Töltsük meg az epreket a krémmel, és tegyük hűtőbe az elkészült finomságokat. Fontos: fogyasztás előtt legfeljebb 3-4 órával készítsük el a desszertet, ezen túl az eper elázik.
4. Közvetlenül tálalás előtt tegyünk a falatkák tetejére egy kekszet.
Hozzávalók: 250 g mascarpone * ½ bögre porcukor * 1 tk vaníliakivonat * darált keksz * gyümölcsök
Elkészítés:
1. Keverjük ki a sajttorta krémjét: ehhez nem kell mást tennünk, mint felhabosítani a mascarponét a porcukorral és a vaníliakivonattal együtt.
2. Fogjunk egy kisebb üvegpoharat, csatosüveget, vagy bármilyen kisméretű tálalóedényt, szórjuk meg az alját kekszmorzsával, majd kanalazzuk rá a krémünket. Tipp: habzsákba töltve sokkal dekoratívabb lesz a végeredmény!
3. Tálalás előtt szabadon választható gyümölccsel dekoráljuk a tortácskát: jó választás például valami savasabb gyümölcs, mint az áfonya, a citrom vagy a málna.
Hozzávalók: 1 csomag Oreo keksz * 250 g mascarpone * csokoládé * cukordekoráció
Elkészítés:
1. Aprítógépben daráljuk le a kekszeket, majd keverjük össze a morzsát a mascarponéval.
2. A masszát golyózzuk ki és helyezzük a gömböket egy sütőpapírral bélelt tálcára.
3. Olvasszuk fel a csokoládét: választhatunk ét- tej- vagy fehércsokoládét is, amivel teljesen borítsuk be a bonbonjainkat. Amíg megköt a csoki, ízlés szerint dekoráljuk cukordíszekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.