Ki ne dobd! Így készíts konyhai szemétből isteni fogásokat

Ki ne dobd! Így készíts konyhai szemétből isteni fogásokat

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. január 22. 11:00
Meglepő dolgot tett a pazarlás elkerüléséért egy fiatal háziasszony.

Az ételpazarlás elleni védekezés témakörében jelent meg egy elképesztően érdekes videó a TikTokon. Egy fiatal háziasszony megmutatta, mit kezdhetünk a konyhában felhalmozott, zöldségekből származó hulladékkal.

készíthetünk belőle egy tökéletes zöldséges alaplevet,

aminek felhasználásával később ízletes fogásokat alkothatunk.

Az elkészítéshez nincs más dolgunk, mint egy lábasban feltenni a kidobásra szánt zöldségrészeket, ízlés szerint megfűszerezni, majd egy órán át fedő alatt főzni, végül alaposan leszűrni.

Mi kerülhet bele?

  • minden olyan zöldség, ami már régóta kiszáradva a hűtőben kuksol,
  • sárgarépa héja és vége,
  • édesburgonya héja és vége,
  • zeller végei és levelei,
  • hagyma héja,
  • zöldhagyma vagy póréhagyma végei,
  • gomba szára,
  • brokkoli szára,
  • enyhén fonnyadt állapotú zöldségek.

Hogyan tároljuk?

Ügyeljünk rá, hogy tiszta, vastag falú üvegedényekben tároljuk az elkészült alaplevet, amit aztán akár le is fagyaszthatunk. Hűtőben akár egy hétig is eláll.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.