Mint minden kisgépnek, a vízforralónak szüksége van egy kis tisztításra, hogy a belseje és a külseje is csúcsformában maradjon. A tökéletes forró vízhez elengedhetetlen a lerakódások, baktériumok és a penész eltávolítása. A tisztítás gyakorisága attól függ, hogy milyen gyakran használjuk, ha naponta, akkor legalább 2-3 havonta kell tisztítani a kemény víz ásványi anyagainak eltávolítása érdekében.
Mutatjuk, hogyan csináld!
Töltsük meg a vízforralót körülbelül félig víz, félig desztillált fehér ecet keverékével. Forraljuk fel az oldatot, ezután kapcsoljuk ki a készüléket, ha az nem kapcsol ki automatikusan. Hagyjuk az ecetes oldatot legalább 20 percig állni, ezután öntsük ki a házi tisztítókeverékünket.
A desztillált fehér ecetet helyettesíthetjük frissen facsart vagy palackozott citromlével is. Keverjünk 1:1 arányú citromlé-víz oldatot, ezt töltsük a vízforralóba. Forraljuk fel az oldatot, majd hagyjuk 20 percig állni, ezután kiönthetjük a keveréket.
Mielőtt folytatnánk a tisztítást, húzzuk ki a kihűlt vízforralót. Ha van vízszűrője, a vízforraló belsejének tisztítása előtt távolítsuk el azt.
A legtöbb szűrő fémből készült, ezt pedig forró desztillált ecet és víz keverékében áztatva a legegyszerűbb tisztítani. Hagyjuk állni 5 percig a forró keverékben, ezután óvatosan töröljük át szivaccsal.
A szivacs segítségével töröljük át a vízforraló belsejét, hogy eltávolítsuk az összes fellazított lerakódást.
Miután kész vagyunk az összes lépéssel, összeszerelhetjük a vízforralót.
Utolsó lépésben a vízforraló külsejét töröljük át. Különösen alaposan tisztítsuk meg a vízforraló fülét, amelyet nap mint nap fogdosunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.