Mashed,Potatoes,,Boiled,Puree,In,Cast,Iron,Pot,On,Dark krumpli, krumplipüré illusztráció, Shutterstock

Mesterszakács árulta el a legegyszerűbb krumplipüré titkát

friss
PUBLIKÁLÁS: 2021. december 29. 11:00
Meglepő, mit használ a profi a krumplipüré elkészítéséhez.

Azt hinnénk, a neves és sokcsillagos éttermek séfjei a lehető legtávolabb tartják magukat az olyan "ördögtől való" dolgoktól, mint a mikrohullámú sütő, mondván, azt meghagyják az olcsó kifőzdéknek és a gyorsbüféknek – ez azonban koránt sem igaz. A közösségi médiában is igencsak népszerű mesterszakács, David Chang – aki a két Michelin-csillagot 2009 óta birtokló Momofuku Ko étterem alapító-tulajdonosa –, 1,7 millió Insta-követőjének árulta el: noha éttermeiben más a módi, otthon bizony mikróban készíti a krumplipürét, mert gyors és mégis nagyszerű ízű.

Chang receptje: tedd egy lezárható (üveg)edénybe a nyers krumplit és mikrózd lefedve 11-12 percig! (Ha előtte felvágod, hamarabb átfő.) A séf a főzéshez még sót sem szokott a krumplira tenni. Ha megfőtt a krumpli, törd össze, tegyél hozzá egy kis vajat, főzőtejszínt és sót, majd pürésítsd! 

A sztárséf elmondása szerint az a legjobb az egészben, hogy egyetlen edényt kell hozzá használnia. Ebben főz és ebben is tálalja a köretet. Ráadásul mivel nem használ vizet, le sem kell csöpögtetni a krumplit, így a munkafolyamat is gyorsabb. A fentebb látható videóban egyébként azért keveri ki olyan ügyetlenül, mivel a másik kezével a telefont tartotta, hogy felvegye a műveletet. Ezt otthon – értelemszerűen – nem kell leutánoznunk! 

Jó étvágyat!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.