Magyaros bableves
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok: 4
Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg száraz fehér- vagy tarkabab * 1 fej vöröshagyma * 2 ek étolaj * 2 gerezd fokhagyma * 1 tk őrölt pirospaprika * 20 dkg füstölt csülök * 15 dkg füstölt szárazkolbász * só * frissen őrölt bors * 1 paprika * 1 paradicsom * 2 sárgarépa * 1 fehérrépa * 2 zeller * 3 babérlevél
Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd felhevített olajon lepirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk őrölt pirospaprikával.
Hozzáadjuk a kockákra vágott csülköt és a felkarikázott kolbászt, jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel (kb. 2 liter). Beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot, a karikára vágott sárgarépát,fehérrépát, szár zellert, a babot és a babérlevelet és addig főzzük, amíg a bab megpuhul (kb. 60-70 perc).
Csirkés rakott tészta
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 1 csomag mozzarella * 2 sárgarépa * 1 vöröshagyma * 20 dkg csirkemellfilé * só, bors * 3 ek olaj * 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv * 4 dl húsleves-alaplé * 1 csipet cukor * 1/2 tk szárított oregánó * 15 dkg tészta
Elkészítés: A mozzarellát apró szeletekre daraboljuk, a sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk és nagyjából fél centisre szeleteljük. A hagymát felaprítjuk, míg a csirkemellfiléket 3 centis kockára vágjuk. A húst besózzuk és egy nagyobb méretű, már előmelegített serpenyőben néhány kanál olajon világosbarnára pirítjuk, majd hőálló edénybe helyezzük. A répát és a hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a húsleves-alaplét. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, egy kevés oregánóval fűszerezzük és forrásig melegítjük. A tésztát megfőzzük, majd a szósszal együtt a húsra öntjük, és óvatosan összekeverjük. Megszórjuk az előre feldarabolt mozzarellával és az előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Diós-almás rakott palacsinta
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 4
Hozzávalók (12 szelethez): 500 ml tej * 2 tojás * só * 2 ek kristálycukor * 25 dkg liszt * 1 ek olaj * 4 alma * 1/2 tk őrölt fahéj * 1 citrom * 20 dkg darált dió * 20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés: A tésztához keverjük simára a tejet a tojásokkal, 1 csipet sóval, a cukorral és a liszttel. Serpenyőben forrósítsunk el az olajat, és süssünk ki rajta 10 palacsintát. Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki, a húsukat reszeljük lábasba. Adjuk hozzá az őrölt fahéjat a citrom kifacsart levével együtt, és közepes lángon pároljuk addig, amíg az össze levét el nem fövi. Rakjunk félre egy kevés diót és lekvárt. Osszuk el az almás keveréket, továbbá a többi diót és lekvárt 3-3 palacsintán. Helyezzük azokat egymásra, fedjük be az utolsó tésztával, majd simítsuk rá a maradék lekvárt, és szórjuk meg a megmaradt dióval. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.