Sütőtökkrémleves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 3 dkg vaj * 1 vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 1/2 tk fahéj * 2 krumpli * 40 dkg sütőtök * 1 sárgarépa * 1 alma * 1 l húslevesalaplé * bors * 1/2 tk vaníliaaroma * tejföl * tökmag
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. Az olvasztott vajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd megszórjuk a fahéjjal. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit és sütőtököt, a felkarikázott sárgarépát és a feldarabolt almát. Felöntjük az alaplével, megborsozzuk és hozzáadjuk a vaníliaaromát. Ezután kb. 30 perc alatt lefedve főzzük, amíg a levesbetétek meg nem puhulnak, majd botmixerrel pürésítjük. Az elkészült levest tejföllel meglocsolva, tökmaggal megszórva tálaljuk.
Sajttal és szalonnával töltött sütőtök
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 4
Hozzávalók (4 személyre): 1 kisebb sütőtök * 4 tk olívaolaj * 1 vöröshagyma * 1 gerezd fokhagyma * 10 dkg bacon * 10 dkg hosszú szemű rizs * 1 fej brokkoli * 1 csemegekukorica konzerv * 2 paradicsom * 10 dkg reszelt sajt * só * frissen őrölt bors
Elkészítés: A tököt megmossuk, hosszában félbe vágjuk, a magos belsejét eltávolítjuk. A húsát kikaparjuk (kb. 1 centi vastag réteget hagyjunk a héjban), apróra vágjuk. A tökfeleket meglocsoljuk 1-1 teáskanál olajjal, sózzuk, majd 200 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük.
A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A bacont felaprítjuk, a rizst leöblítjük. A brokkolit megmossuk, kis rózsákra bontjuk. Felforrósítjuk a maradék olajat, megpirítjuk rajta a bacont. Hozzáadjuk a hagymákat, megfonnyasztjuk. Beleforgatjuk a tökhúst, a brokkolit és a rizst. Az egészet néhány percig pirítjuk, majd felöntjük 200 ml vízzel. Sózzuk és borsozzuk, majd lefedve, kis lángon, néhányszor átkeverve 18 percig főzzük. A leszűrt, leöblített kukoricát és a cikkekre vágott paradicsomot is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a tölteléket belekanalazzuk az elősütött tökökbe. Megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Fűszeres sütőtökös pite
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 5
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg liszt * 10 dkg vaj * 2 dkg cukor * 0.6 dkg szódabikarbóna * 2 tojás * 1 csipet só * 40 dkg sütőtök * 8 dkg méz * 1 mk fahéj * 1/4 mk szerecsendió * 1/4 mk szegfűszeg * 1/4 mk gyömbér
A tálaláshoz: mascarpone * fahéj
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet, a szódabikarbónát, az olvasztott vajat, a cukrot, 1 tojást és 1 csipet sót tésztává gyúrunk. A tésztát kinyújtjuk, és a piteforma alját kibéleljük vele. 180 fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből.
Közben megsütjük a sütőtököt és pépesítjük. Hozzáadunk 1 tojást, a mézet, a fűszereket és összekeverjük. Az így kapott tölteléket az elősütött pitetészta közepére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. További 20-25 perc alatt készre sütjük. Mascarponekrémmel és egy kevés fahéjjal meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.