Csak 5 lépést kell betartanod: Így főzd tökéletesre a rizst

Csak 5 lépést kell betartanod: Így főzd tökéletesre a rizst

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2021. szeptember 24. 14:00
Nem titok többé a pofonegyszerű módszer.
Bors

Időnként túl kemény, máskor pedig túlságosan is szétfő: bármilyen egyszerűnek tűnik, a tökéletes rizst egyáltalán nem könnyű elkészíteni. Most mutatunk egy módszert, amellyel mindössze öt lépésben megfőzhető a tökéletesen pergős rizs.

Ezekre lesz szükséged:mérőedény * víz * lábas fedővel * * rizs * fakanál * villa

Ezeket a lépéseket kövesd:

1. Forralj vizet és sózd meg

Miután átmostad a rizst, önts vizet egy nagyobb lábasba (egy csésze rizshez 1 és ¾ csésze víz megy). Tedd rá a fedőt és forrald fel, majd adj egy teáskanál sót a vízhez.

2. Öntsd bele a rizst

Add a lobogó vízhez a kimért, átmosott rizst.

3. Keverd át egyszer, csak annyira, hogy szétváljanak a rizsszemek

Fakanál segítségével keverj rajta egyet, hogy minden csomó eltűnjön. Vigyázz, hogy ne keverd túl, attól ugyanis ragacsossá válhat a rizs.

4. Tedd rá a fedőt és vedd le a lángot

Bizonyosodj meg róla, hogy a fedő teljesen az edényre simul, majd vedd le a tüzet a legkisebb lángra. 18 perc múlva húzd félre, és további 5 percig hagyd saját gőzében állni a rizst.

5. Használhatod a villát

Éppen a tálalást megelőzően fogj egy villát, és keverd át vele az elkészült rizst, hogy elváljanak egymástól a szemek. Ha betartottál minden lépést, gratulálhatsz magadnak, elkészítetted ugyanis a tökéletes rizst!
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.