Így tegye vonzóvá a zöldségeket!

Így tegye vonzóvá a zöldségeket!

menü
PUBLIKÁLÁS: 2021. augusztus 02. 14:00
Póréhagyma, gomba, sárgarépa, spenót – önmagában lehet, hogy egyik sem a családtagok kedvence, de ezekben a fogásokban nélkülözhetetlenek. Na és igazi ízélményt garantálnak.
Bors

Leves

Gombaleves póréhagymával

Elkészítési idő: 60 perc. Nehézségi fok: **

Hozzávalók (4 személyre): 1 póréhagyma * 2 sárgarépa * 25 dkg gomba * 4 dkg vaj * 1-2 babérlevél * só, bors * ½ csokor petrezselyem

Elkészítés: A pórét tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd bontsuk gyűrűkre. A répát hámozzuk meg, és szeleteljük fel a megtisztított gombafejekkel együtt. Lábasban forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a pórékarikákat. Adjuk hozzá a répa- és a gombaszeleteket, azután pirítsuk 1-2 percig. Öntsük fel 1,2 liter vízzel, dobjuk bele a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk meg, majd közepes lángon, lefedve főzzük 30-35 percig. Végül húzzuk le a levest a tűzről, és ha szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk meg. Tányérokba merve, a petrezselyem lecsipkedett, durvára vágott leveleivel megszórva tálaljuk.

Főétel

Sült csirkemell spenóttal és tojással

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg csirkemellfilé * 2 ek napraforgóolaj * 3 ek szójaszósz * 4 tojás * 20 dkg konyhakész bébispenót * 4 ek olívaolaj * 1-2 tk citromlé * 2 gerezd fokhagyma * só

Elkészítés: A megtisztított csirkemellet vágjuk fel négy szeletre, majd pirítsuk körbe a serpenyőben felforrósított napraforgóolajon. Öntsük hozzá a szójaszószt 1-2 ek vízzel együtt, és közepes lángon süssük-pároljuk puhára a húsokat. Közben a tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd öblítsük le hideg vízzel, és hámozzuk meg. A spenótot forgassuk össze az olívaolajjal, a citromlével és a meghámozott, átnyomott fokhagymával, azután hintsük meg egy csipet sóval. Halmozzuk a keveréket tányérokra, végül rendezzük el rajta a félbevágott főtt tojásokat és a felcsíkozott hússzeleteket.

Desszert

Zabpelyhes morzsasüti 

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg erdei gyümölcs (szeder, áfonya, málna stb.) * 10 dkg vaj + a tálhoz * 1 tasak vaníliás cukor * 1 tk őrölt fahéj * 15 dkg zabpehely * 10 dkg liszt * 6 dkg kristálycukor

Elkészítés: Szórjuk az erdei gyümölcsöket egy közepes méretű, kivajazott tűzálló tálba, és hintsük meg a vaníliás cukorral, továbbá az őrölt fahéjjal. A zabpelyhet forgassuk össze a liszttel, valamint a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat, és dolgozzuk morzsás állagúra. Osszuk el a gyümölcsökön a zabpelyhes morzsát, végül süssük a süteményt a 180 fokos sütőben 30 percig. Egy kevés fahéjas porcukorral meghintve kínálhatjuk.

További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.