A csemegekukorica lédús, édes ízű és egészséges gabonaféle, jó rost- és tápanyagforrás, amely segíti a káros méreganyagok kiürülését a szervezetünkből. Magas a kalcium-, kálium-, vas-, foszfor-, magnézium-, rost-, fehérje-, szénhidrát- és keményítőtartalma. A-, C-, B1-, B5-, B6-, és E-vitamint, szerves sót, karotint, keményítőt is tartalmaz. Jelentős a tápértéke, sok energiát szolgáltat.
A boldogságvitaminként is emlegetett B1-vitaminja jó hatással van a közérzetünkre, javítja a szervezetünk stresszel kapcsolatos ellenálló képességét. Rosttartalma serkenti a bélműködést. A benne lévő antioxidánsok lassítják az öregedési folyamatot. Rendszeres fogyasztásával bőrünk ragyogó lesz és javul a látásunk. Jó tudni: cukorban és szénhidrátokban rendkívül gazdag, rendszeres fogyasztása elhízáshoz is vezethet és növeli a vércukorszintet, a diétázóknak és cukorbetegeknek érdemes kerülniük a kukoricát.
Főzve, grillezve, köretként is fogyasztható. Finom levesek, saláták készíthetők belőle, tehetjük pizzára. Nem ajánlott nyersen enni, mert hasmenést okoz. A népi gyógyászat a kukoricabajuszból főzött gyógyteát – a szárított bibeszálat – használja húgyúti problémák (vesekő, vesehomok, hólyaghurut, gyulladások) megelőzésére, köszvényre, cukorbajra, ödémára.
Gyakori összetevője a fogyasztótea-keverékeknek, enyhe vizelethajtó hatása miatt. Férfiaknak is ajánlott, prosztatamegbetegedést is orvosolhatunk vele. A pattogatott kukorica savlekötő hatású, refluxos betegek tüneti kezelésére alkalmas. Régen köhögés ellen a bajuszt a kukoricaszemmel együtt főzték meg, azt leszűrve, cukorral, mézzel ízesítették és forrón adták a betegnek. Érdekesség: nemcsak sárga kukorica létezik: lila, barna és kék színben is elérhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.