Test és lélek

Két hüvelyem és két méhem van, így sosem tudhatom, mikor vagyok terhes: 18 évesen fedezte fel Paige, hogy más, mint a többiek – 18+

Bors

2021. július 3. szombat 09:00

Kívülről semmi sem látszik a fejlődési rendellenességből.

Forrás: Northfoto

Most húsz éves a philadelphiai Paige DeAngelo, aki első ránézésre egy teljesen átlagos egyetemista lány. Ő is sokáig, egészen 18 éves koráig hitte azt magáról, hogy semmi különös nincs benne, aztán egy rutin nőgyógyászi vizsgálaton kiderült, két hüvelye, két méhszája és két méhe fejlődött. Paige állapota önmagában is ritka, ám az, hogy mindkét méhében képes babát kihordani, az még szokatlanabb, ugyanis ilyen esetekben az egyik méh fejletlenebb szokott lenni, mint a másik. Paige ráadásul úgy tud teherbe esni, hogy lehet, hogy még csak meg sem tudja, ugyanis képes menstruálni is, miközben az egyik méhében egy kisbaba fejlődik.

Paige az anyukájával ment nőgyógyászhoz, először 18 éves korában, mert még mindig nem állt be a rendszeres menstruációja ekkorra sem. Itt kapta a lesújtó diagnózist.

@paige.deangelo

Reply to @tay_vee_uh 👏🏻 pls stop dm me pictures of kangaroos on insta 🤍

♬ SugarCrash! - ElyOtto

– Mindig rendszertelen volt a menstruációm, én legalábbis így hittem, míg meg nem tudtam, hogy valójában két ciklusom is van. Néha csak havonta egyszer véreztem, néha pedig kétszer is, pár hét különbséggel – mesélte Paige a Daily Mailnek, hozzátéve, az emberek mindig csodálkoznak, ha az állapotáról mesél, pláne, ha az anatómia is szóba kerül.

@paige.deangelo

Reply to @iconicakes it’s not (8) or (0)(0) and here’s why ##uterinedidelphys comment your questions id be happy to make people more aware of this

♬ original sound - paige leigh

Kívülről minden ugyanolyan

Paige elmesélte, sokan úgy hiszik, hogy mindkét hüvelynyílása látható a testen kívül a szokásos helyen vagy ahhoz közel, de ez nem így van – ezért is van az, hogy maga sem tudott az állapotáról a a nőgyógyászati vizsgálatig. A valóság az, hogy mindkét hüvelye körülbelül fele olyan széles, mint normális esetben lenne, ezért nem tűnik fel első ránézésre semmi különös. A két hüvelyt egy vékony szövetfal választja el egymástól.

A másik kérdés persze, amit mindig feltesznek Paige-nek, hogy hogyan szerelmeskedik, erre sejtelmesen csak annyit mondott, hogy van barátja és minden rendben van vele az ágyban.

Nehezen hordhat ki egy babát

Őt viszont sokkal jobban izgatja, hogy hogyan fog tudni szülni, ugyanis a kétméhű nőknél általában minden hatodik várandósság fejeződik csak be egészséges baba születésével, vagyis nagy a vetélés és koraszülés kockázata.

Paige a kezdeti sokk után felvállalta az állapotát és ma már nyíltan beszél is róla a TikTokon, ahol 300 ezernél is több követője van.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a szárnyaló Montenegró a horvátokat is elpáholta

ripost.hu

Ez a négy csillagjegy sokszor csalódott már a szerelemben

life.hu

A nászutas Hódi Pamela megható fotóval üzent kislányainak a tengerpartról

makronom.mandiner.hu

Elismerték: a munkaalapú társadalmat bontanák le az ellenzéki népszavazási kezdeményezéssel

kemma.hu

Rendőrségi fotón ismerték fel magukat a tatabányai tinik, azonnal feladták magukat

origo.hu

Nagy a baj a NASA szerint: bármikor becsapódhat egy aszteroida a Földbe

nemzetisport.hu

Női kézi NB I: a FTC játék nélkül megkapta a Szombathely elleni meccs pontjait

vg.hu

Nem csak meggyőződésből oltásellenes Djokovic

mandiner.hu

„Belebetegszem a tehetetlenségbe” – Így panaszkodnak az ország sorsáról liberális hírességek (videó)

life.hu

Szörnyű hírt közöltek Young G feleségével

nemzetisport.hu

BL: nem játszhatnak Franciaországban az oltatlan Chelsea- és Real-játékosok

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni