Test és lélek

Komoly veszélyre hívták fel a figyelmet: Sose használd ezt a grillsütődhöz!

Bors

Létrehozva: 2021.06.15.

Rengetegen kerültek kórházba miatta.

Forrás: Shutterstock

A forró nyárral az izgalmas kerti programok ideje is megérkezett: a grillsütők is végre felébredhettek téli álmukból. Az első használat előtt azonban rájuk fér egy alapos tisztítás, ennek során pedig előkerül egy olyan eszköz, ami komoly kockázatot jelenthet az egészségünkre – hívja fel a figyelmet a BestLife.

Mint írják, grilltisztító fémkefe használata során könnyen távozhatnak az eszközből apró sörték, amelyek aztán az ételben kötnek ki.

Az amerikai fogyasztóvédelem figyelmeztetést adott ki a jelenség miatt, miután rengetegen kerülnek veszélybe a jelenség miatt. Egy néhány éve közzétett tanulmány szerint 2002 és 2014 között 1700 amerikait kezeltek kórházban, miután egy grillkefe sörtéje került az ételébe.

Komoly károkat okozhat

A fém grillkeféről származó sörték által okozott panaszok a legtöbb esetben a szájban és a torokban okoztak sérüléseket, ám az emésztőrendszerbe jutva további veszélyt jelenthet.

Szakemberek szerint a fém kefének több biztonságos alternatívája is létezik, amelyekkel hatékonyan megtisztítható a grillsütő. Ilyen például egy finomabb sörtéjű eszköz, de akár egy gombócba gyúrt alufóliát is használhatunk. Aki mégis a fémsörtéjű grilltisztító használata mellett dönt, mindenképpen győződjön meg róla, hogy a kefe új, a régi ugyanis nagyobb valószínűséggel hullajtja el a sörtéit.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek