Test és lélek

Tízmilliószoros nap van ma: Így cselekedjen, hogy teljesüljenek a vágyai!

Bors

Létrehozva: 2021.05.26.

Minden népnek és kultúrának megvannak a maga ünnepei, jeles napjai. A buddhista hagyományok szerint minden esztendőben van négy olyan nap, amelyekre nagyon fontos odafigyelni. Az úgynevezett tízmilliószoros napok világszerte egyre ismertebbek, nem csak az ezotéria hívei körében.

Forrás: MTI

Minden népnek és kultúrának megvannak a maga ünnepei, jeles napjai. A buddhista hagyományok szerint minden esztendőben van négy olyan nap, amelyekre nagyon fontos odafigyelni. Az úgynevezett tízmilliószoros napok világszerte egyre ismertebbek, nem csak az ezotéria hívei körében, és már sokan készülnek a május 26-ai dátumra.

Buddha-napok

A tibeti szerzetesek meghatároztak négy különleges, karmikus erejű napot, melyeket Nagy Buddha (Dharmacsakra)-napoknak hívnak, mivel Buddha fejlődésének állomásaihoz és megvilágosodásához kapcsolódnak, és a buddhista vallásban ünnepnapokként tartják számon. A nyugati kultúrákban tízmilliószoros napoknak nevezték el ezeket a dátumokat, mivel

tízmilliószoros hatással érvényesül minden aznapi vágy, kívánság, cselekedet, és tízmilliószoros esélye van annak, hogy megvalósítsuk álmainkat.

A Nagy Buddha-napokat a tibeti naptár alapján minden évben az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónap 15. napján ünneplik. A mi naptárunkba „átültetve” 2021-ben február 27. volt az első ilyen nap, és még előttünk áll három: május 26., július 14. és október 27., melyeken a jó cselekedetekre, a segítségnyújtásra, a pozitív gondolkodás fon­tosságára helyezik a hangsúlyt.A májusi, vagyis a mai dátum érdekessége, hogy egybeesik a teliholddal, mely a Nyilas jegyében áll, amikor az univerzum segítő energiákat küld azért, hogy megszabaduljunk a terheinktől.

Megvilágosodás

* Az első tízmilliószoros nap a Csodák ünnepe vagy a Vajmécsesek ünnepe (Cho­-trul Düchen) volt, amikor a tibetiek Buddha csodáira emlékeztek.

* A második jeles nap, vagyis május 26. a születés, a megvilágosodás és a halál napja (Saka Dawa Düchen). Hagyományosan tavasz végén vagy nyár elején van, a tibeti holdnaptár szerint teliholdkor. Buddha születésnapja, egyben a megvilágosodás napja is. Buddha 35 éves korára eljut a teljes lelki megállapodás és megvilágosodás szintjére. A buddhisták ekkor böjtöt tartanak és felajánlásokat tesznek minden lény javára. Ázsiában ezen a napon szokás kismadarakat vásárolni, hogy aztán szabadon engedhessék őket, így vezetve őket a szabadsághoz, a boldogsághoz.

* A harmadik az imakerék ünnepe (Chokhor Düchen), amikor Buddha először forgatja meg a Dharmacsakrát, azaz a sors kerekét. Ekkor mondja első szent beszédét a Négy Nemes Igazságról, ezt tartják a buddhista tanítások alapjának.

* A negyedik tízmilliószoros nap a mennybemenetel napja (Lhabab Düchen). Buddha 41 évesen a mennybe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon, majd egy különleges létrán visszajött a mennyből. Legyen pozitív! A buddhizmus szerint ezen a négy napon minden dolog, ami történik velünk, pozitív vagy negatív cselekvés, illetve gondolat, sokszorosan felerősödik. Ilyenkor kizárólag a pozitív gondolatokra koncentráljon, kívánjon jót önmagának, környezetének és a világnak, mert a rossz gondolat és kívánság is beteljesülhet és visszaüthet.

pozitív gondolatok = pozitív változás

* Ha pozitív változást akar, pozitívan kell gondolkodni magáról és a céljairól. Kerülni kell a negatív, visszahúzó gondolatokat, a rosszindulatot, valamint a kellemetlen embe­reket, és el kell ereszteni a nyomasztó érzéseket.

* Törekedni kell arra, hogy befogadja a külvilágból ára­dó energiákat, mert ezek segítik a vágyak megvalósítását.

* A buddhisták hite szerint a „sorsod ko­vácsa te ma­gad vagy”, de az univerzum ereje is segíthet.

* A tízmilliószoros napokon gondoljon tudatosan arra, és ismételgesse magában, amit el szeretne érni. Lássa magát boldognak, sikeresnek! Ne hibáztasson másokat a saját élete nehézségeiért, hanem ismerje fel, hogy boldogulásáért egyedül maga tehet. Szabaduljon meg a fájdalmas gondolatoktól, érzésektől, azoktól a cselekvésektől, szokásoktól melyeket nem kedvel.

A mosoly ereje

Már felébredés után próbáljon meg mosolyogni, csak a jóra gondolni! Mosolyogjon az utcán, a buszon, és ha belép valahová. Aki mosolyog, arra előbb-utóbb visszamosolyognak az emberek. Érezni fogja, hogy más a hangulata, ha vidámságra törekszik – és ez nem kerül semmibe. A mosoly fontosságáról, erejéről közmondások is szólnak, és híres em­berek is felhívták rá a figyelmet.

  • „A mosoly, me­lyet küldesz, visszatér hozzád”, illetve „Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog” – tartják régi közmondások, míg Teréz anya szerint „A béke egy mosollyal kezdődik”.
  • Pierre abbé francia katolikus pap pedig meg volt győződve arról, hogy „A mosoly olcsóbb, mint az áram, de ugyanannyi fényt ad”.
  • Woody Allen meggyőződése pedig, hogy „Mosolyogni annyi, mint magunkról elfeledkezni mások kedvéért”.
  • Talán a legtalálóbb megfogalmazás a világhírű regény, A kis herceg szerzőjétől, An­toine de Saint-Exupérytől származik: „A mo­solyban egymásra találunk nyelvek, kasztok, pártok felett”.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16734990_auto_resized.jpg
origo.hu

Sirályürülékkel a fején fagyott bele a hóba a világ egyik legjobb focistája - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22566_resized.jpg?avcount=1701691511
origo.hu

Súlyos háborús bejelentést tett Oroszország

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16733215_auto_resized.jpg
life.hu

Japánban élnek a világ legegészségesebb gyerekei - 4 dolog, amit ott másképp csinálnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16734356_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Miért nem lőhette Szoboszlai a szabadot, amit ő harcolt ki? Itt a válasz!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16733339_auto_resized.jpg
ripost.hu

Igaz a szomorú hír: kórházba került Tóth Gabi és Krausz Gábor kislánya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22575_resized.jpg?avcount=1701691511
origo.hu

Megdöbbentő jelentés érkezett a frontról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16735076_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Szó szerint farkasszemet nézett a sült krumplijával Kevin, akire még rá is mosolygott a burgonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16734110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kamerák előtt mondta ki Tóth Gabi a kemény üzenetét Krausz Gábornak és Hannarózának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22565_resized.jpg?avcount=1701691511
life.hu

Ajándékozz kényeztetést és ragyogást karácsonyra: tökéletes arcápolók minden bőrtípusra(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22573_resized.jpg?avcount=1701691511
agrokep.vg.hu

Méhpempő: a természet királynőjének étele , az egészég és fiatalság forrása (x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/izWIHzUYkNbgGe4pUA-rv7cnQ1IrL_Lx45QNZiVAvKw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdlYWY5NDM1ZTkwMDRhNDBhZmQ2YTY1ZDgxNjI3ZjM1.jpg
Ezo

Optimisták vagy naivak? 4 csillagjegy, aki mindenkiben a legjobbat látja

https://cdn.borsonline.hu/2023/11/vtgYQqded5K1SyVZNATY7WuK76KXa9F_opaWCUkGi4I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FlOTFmYjUzNjhiYTRiN2VhZDBjMGNhZDJlZmYxNjc4.jpg
Ezo

4 csillagjegy, akiknek alapjaiban változik meg az élete 2024-ben