A tavaszi nagytakarítás részét képezheti a hűtő és a fagyasztó is: ilyenkor könnyen felderenghetnek a régi – akár kellemetlen – emlékek, amelyekkel a legtöbb esetben nem tudunk mit kezdeni.
Egy kutatás szerint az emberek 17%-a tartott már ételt akár egy évtizedig is a fagyasztójában.
Most, hogy a karanténidőszak már egy ideje tart, nem csoda, hogy a fagyasztónk kezd megtelni, ezért most hoztunk néhány szuper receptet, amiknek köszönhetően nemcsak a fagyasztó lélegezhet fel, de költségkímélő lakomákat is csaphatunk.
A fagyasztó legnépszerűbb tagját bátran felhasználhatjuk a reggeli omletthez, tésztákhoz, rizottókhoz, és akár pürésítve leveshez is. Van azonban egy fogás, amihez a konyhában garantáltan minden összetevő megtalálható a borsó mellé.
Borsópörkölt
Hozzávalók: 2 fej hagyma * olaj * só * bors * piros paprika * fél kiló zöldborsó * tejföl
Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, hogy jobban összeessen. Piros paprikát szórunk rá, majd hozzáadjuk a (fagyasztott) borsót, ami még levet is enged, ezért csak kevés vízzel öntjük fel, hogy inkább szaftos maradjon, ne leveses. Kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Ha ráncosodni kezd a borsó, már készen van. Nokedlivel, frissen főtt makarónival, spagettivel tálaljuk. Ízlés szerint tejföllel leöntve is fogyasztható.
A brokkoli párolt köretként, krémlevesként vagy akár csőben sült verzióban is kiváló szolgálatot tesz, de most mutatunk egy különlegességet, ami nemcsak villámgyors, még elképesztően ízletes harapnivaló is.
Brokkolifánk
Hozzávalók: 300 g apróra vágott brokkoli * 75 g liszt * 1 aprított hagyma * 1 tk fűszerpaprika * 2 db tojás * 1 ek tej
Elkészítés: A brokkolit, a lisztet, a hagymát és a fűszerpaprikát összekeverjük, majd egy másik tálban kikeverjük a tojásokat a tejjel. A két részt összekeverjük, kanállal gombócokat formázunk, majd bőolajban kisütjük.
A gyerekek legkevésbé sem kedvenc zöldségét nemcsak főzelékként készíthetjük el: néhány filléres összetevő hozzáadásával valódi ínyecséget alkothatunk.
Spenótos-tejszínes tészta
Hozzávalók: 450 g spenót * 250 g kagylótészta * 300 ml tejszín * 2 gerezd fokhagyma * parmezán reszelve
Elkészítés: Tegyük fel főni a spenótit, reszeljük hozzá a fokhagymát, közben főzzük ki a tésztát. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk, amíg be nem sűrűsödik, majd keverjük hozzá a kifőtt tésztát. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.