Egyre közelebb kerülve a karácsonyhoz már mindenki az ünnepi fogásokon töri a fejét. A legtöbb magyar családban mindenképpen kerül az asztalra hal: ki halásznének, ki rántott fogásként tálalja. A tökéletes vacsorához azonban megfelelő alapanyagok szükségesek. Ha megfogadja a halvásárlási tippjeinket, nem érheti meglepetés.
Ha élő halat vásárolunk, fontos, hogy nagyobb sérülések ne legyenek rajta, amikor kiemelik az akváriumból. Kisebb sérülések, pikkelyhiányok általában nem utalnak nagy problémára, ezek legtöbbször a kihalászáskor keletkeznek, és ez télvíz idején elég gyakori jelenség. Ha azonban sok pikkely hiányzik a halról, vagy jelentősebbek a sérülések, jobb meggondolni a dolgot.
A romlás jelei először az állat fején láthatók: a kopoltyú és a szem állapota azonnal elárulja a halhús frissességét. A friss hal jellemzői az élénkvörös kopoltyú, a fényes, tiszta és duzzadt szem és a nedves, csillogó bőr.
A friss halhús tapintásra rugalmas, ha az ujjunkkal megnyomjuk és annak helye benne marad a húsban, akkor nem friss, sőt romlott hallal van dolgunk.
Azt sem árt tudni, hogy a friss halhús a vízben lemerül, míg a romlott a víz tetején lebeg, bár ezt már csak otthon tudjuk ellenőrizni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.