Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok: * * *
Hozzávalók (6 adag): 50 dkg marhaoldalas * 2 nagy sárgarépa * 1 petrezselyemgyökér * ½ zellergumó * 1 fej vöröshagyma * 1 gerezd fokhagyma * 20 dkg lencse (ezt 12 órával korábban beáztatjuk) * 1 tk só * 30 dkg tejföl * 1 ek kukoricaliszt * 1-1 kk tárkony és lestyán a habaráshoz * 3 l víz * babér, fekete bors, borókabogyó, szegfűbors, szegfűszeg, kevés frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Első lépésben megfőzzük az oldalast: a fűszerekkel együtt (babér, fekete bors, borókabogyó, szegfűbors, szegfűszeg, kevés frissen reszelt szerecsendió) feltesszük főni, teljes lángon felforraljuk, majd leszedjük a forrás közben képződött habot (így szép áttetsző levest kapunk). Takarékra állítjuk a lángot, és szép lassan puhára főzzük. Akkor kiszedjük a húst, félretesszük, a levet pedig leszűrjük. A megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát és a korábban beáztatott lencsét kevés sóval a marhahúslében puhára főzzük. Közben kicsontozzuk, lehártyázzuk, majd kockákra vágjuk a húst, és habarást készítünk a tejföl, a kukoricaliszt, a tárkony és a lestyán felhasználásával. Ha a zöldségek is elkészültek, visszatesszük a húst a levesbe, és a fenti habarással besűrítjük. Néhány percig együtt főzzük, majd levesszük a tűzről. Tálaláskor néhány csepp borecettel ízesítjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (4 adag): 1 kg burgonya * 4 közepes alma * 20 dkg csirkemellfilé * 2,5 dl tejszín 2 tojás * 1 tk só * 1 kk őrölt bors * 1 kk őrölt szerecsendió * 5 dkg vaj
Elkészítés: A burgonyát félig főzzük meg, majd húzzuk le a héját, és vágjuk vékony szeletekre. A csirkemellet szeleteljük fel, sózzuk meg, és kevés vajon süssük át mindkét oldalát. Az almát magozzuk ki, és szeleteljük fel. Egy sütőtálat vajazzunk ki, és rétegezzük bele a burgonyát, az almát és a csirkemellet. A tejszínt keverjük ki a tojással, szórjuk bele a fűszereket, majd öntsük a tál tartalmára, és rázogassuk át, hogy befolyjon a rétegek közé. 200 fokra előmelegített sütőben süssük készre, kb. 25 perc szükséges hozzá.
Elkészítési idő: 80 perc + hűtés
Nehézségi fok: * * *
Hozzávalók (8 szelet):
Piskóta: 12 dkg vaj * 12 dkg csokoládé 55% * 6 tojássárga * 6 tojásfehérje * 8,8 dkg kristálycukor * 12 dkg liszt BL 55 * 5 g sütőpor * 1 csipet só
A töltelékhez: 12 dkg baracklekvár
A bevonathoz: 120 g dkg csokoládé 55%; 5 dkg vaj
Elkészítés: Tojásokat kettéválasztjuk, a csokoládét felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, és óvatosan hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját. A tojásfehérjét kristálycukorral kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan összekeverjük egy fakanál segítségével, majd a lisztet és a sütőport beleszitáljuk, és simára keverjük a tésztát. Légkeveréses sütőben 150 fokon 50 perc alatt egy 20 cm-es átmérőjű tortaformában készre sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni. Kihűlés után kiszedjük a tortaformából, és 3 egyenletes lapra szeleteljük. Forró baracklekvárral betöltjük. Ügyeljünk arra, hogy ne csússzanak el a lapok egymásról. Hűtőben pihentetjük, kivételkor csokoládéval egyenletesen bevonjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.