Test és lélek

Tudta? A gyásznak is van arkangyala

Füredi

Létrehozva: 2019.12.22.

A karácsony szimbólumai közül a legismertebb, és csak ehhez az ünnephez köthető a fenyőfa, a szaloncukor és a csillagszóró, de ugyanígy elmaradhatatlanok az angyalok is.

A karácsony és az angyalok kapcsolatának magyarázata, hogy ezek a bibliai lények az Úr küldötteiként látogatják meg az embereket, egyikük pedig Betlehemben a kis Jézus születésekor a pásztoroknak adta hírül a Megváltó világra jöttét.

De kik is az angyalok? A Biblia szerint teremtett, ám örökké létező, megsemmisíthetetlen természetfölötti lények, akik Istenhez és az emberekhez hasonló személyiséggel – intelligenciával, a beszédre való képességgel, érzelmekkel, akarattal és öntudattal – rendelkeznek. Erejüket és hatalmukat tekintve az embernél magasabb rendű szellemi lények, akiket Isten arra teremtett, hogy az ő akaratának engedelmeskedjenek. Gyakran ők hajtják végre az isteni parancsolatokat, ők továbbítják az emberekhez az Úr üzeneteit, szolgálják a hívő embereket, és ők a gyermekek első számú védelmezői. A jó angyalok Isten akaratát adják hírül az embe­reknek, és segítenek rajtuk. A bukott, gonosz angyalok démonokként vagy ördögökként is ismertek. Valaha a legfőbb gonosznak tartott sátán is angyal volt, a fény angyala, de fellázadt Isten ellen, emiatt letaszíttatott a mennyből.

Isten első teremtményei az arkangyalok, vagyis a főangyalok, akik a többi angyal munkáját felügyelik, irányítják. Az arkangyalok különböznek az „egyszerű” angyaloktól: nagyobbak, magasabbak, színes fényudvar veszi körül őket. Nincsen nemük, de van, akit mindig férfinak, mást nőnek ábrázolnak. A rangsorban az arkangyalokat követő őrangyalok az egyes ember vezetéséért, támogatásáért felelnek a születésétől a haláláig, az ezoterikus felfogás szerint minden élőlénynek van őrangyala.  

Egy mind felett

Az arkangyalok közülük a legismertebb, Mikáél vagy Mihály, az emberek védelmezője, aki lángpallosával űzi el a negatív lényeket és az ártó szellemeket a közelünkből, és megtisztítja környezetünket a rossz energiáktól. Ő az arkangyalok vezetője, a mennyei seregek leghatalmasabb parancsnoka. Ha félünk valamitől, vagy csak egyszerűen védelemre vágyunk, hívjuk Mihály arkangyalt. Nevének jelentése: Olyan, mint Isten. A tömjén és mirha illata segít kapcsolatba lépni vele.

A születés arkangyala

Gábriel a szülésért felelős, támogatja a szülésznőket, az orvosokat és a vajúdó kismamákat. A kisbabákat az anyaméhben a várandósság 9 hónapja alatt külön angyalok vi­gyázzák. Gábriel nevének jelentése: Isten az én erősségem. A lélek őre, aki segít értelmezni a sugallatainkat, álmainkat és esetleges látomásainkat. Az angyali üdvözlet, a feltámadás és a könyörület angyala. Általában aranytrombitával a kezében ábrázolják a festményeken, amely azt szimbolizálja, hogy segít felébreszteni a bennünk szunnya­dó jót. Hívásakor használhatunk jáz­minolajat, amely elűzi a bánatot, vagy kámfort, amelynek erős tisztítóhatása van.

Betegségek gyógyítója

Ráfáél vagy Raphael a betegségek gyógyítója. Nevének jelentése: Isten meggyógyított. Őt hívjuk, ha fáj valamink, megbetegszünk, műtétre várunk vagy lábadozunk. Nemcsak rajtunk, hanem szeretteinken is segít, ha kérjük. Használjunk levendulaolajat párologtatásra, amely jótékony hatással van az auránk károsodására, a csillagánizs pedig a negatív energiák ellen véd. A szívcsakrát uralja, amelynek jellegzetes színe a zöld, ezért betegség idején érdemes zöld ruhát viselnünk, különösen akkor, ha a problémánk a szívcsakra szerveihez kapcsolódik.

Jövőbe látó

Uriel arkangyal nevének jelentése Isten fénye, ami arra utal, hogy ő is a tűz angyala, és megvilágítja utunkat. Ő az angyalok prófétája, a jövőbe látó, akit sokszor tekercsekkel ábrázolnak, mivel rávilágít a helyzet lényegére, előrejelzéseket ad, figyelmeztet a különböző veszélyekre. Uriel hívta fel például Noé figyelmét a közelgő veszélyre. Őrzi a pokol kulcsait, amit csak az Ítéletnapon fog használni. Raphaellel együtt a legokosabb arkangyalok egyike. Uriel segít, ha bizonytalanok vagyunk magunkban vagy a jövőt illetően. Arra tanít, hogy kifej­­less­­­zük a belső biztonságot.

Haldoklókra vigyáz

Kevésbé ismert Yehudiah, a gyász arkangyala, aki a haldoklókra vigyáz az utolsó pillanatig, hogy aztán angyaltársaival együtt a megboldogult lelket felvigye a mennyországba. A gyász fájdalmas, soha el nem múló érzés, amelyet nehezen dolgozunk fel. Közeli hozzátartozónk halála esetén hívjuk Yehudiah arkangyalt, hogy segítsen visszanyerni a lelki békénket, és vigyázzon eltávozott szerettünkre. 

Pufók szárnyas segítők

Az angyalok ábrázolása sokféle: lehet kicsi pufók, pucér, nem nélküli, szárnyas vagy szárnyak nélküli, egyszerű öltözetű férfi vagy női alak. A keresztény művészet az angyalokat kezdettől fogva férfiként jelenítette meg, antik római viseletben. Eleinte szárnyakat sem viseltek, de a 4. századtól már hátukon jókora szárnyakkal láthatók, amelyek a késő reneszánsszal ismét eltűntek vállaikról.

A kö­zépkorban az angyalok szép, ideális megjelenésű fiatalok voltak, és nem csupán férfiként, hanem lányként és gyermekként (puttó) is ábrá­zolták őket. Az igazlátók számára a születés és gyógyítás angyalai mindig fehér ruhában jelennek meg, míg a halál angyalai feketében járnak.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161455_auto_resized.jpg
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714098616
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155329_auto_resized.jpg
vg.hu

Romániai gigagyárba toboroznak munkaerőt Magyarországról, rendkívül magas fizetéssel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162907_auto_resized.jpg
vg.hu

Megszavazták a Richter osztalékát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714098616
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159561_auto_resized.jpg
astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/f6F0ocECE7K3MRyoVMDiX7x4FtZQHtXS-g-Zbdiaz2k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExYjI0YzUxNjI5MDQwM2ViYTk3NmEwYzI5ZWU5NTM1.jpg
Telihold

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v-eF43Tn5QKfYBKtKa0BWjROfBboufr4PFPCvzxzDXE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk4NjM1MjVmZmZiYTQ3NGE5N2Q3Y2E4YmRiNzRlMDEw.jpg
Pletykafészkek

Vigyázz velük: ez a 3 csillagjegy garantáltan kibeszél a hátad mögött