A magyar konyha egyik fontos alapanyaga a hagyma, ősi népi gyógynövény, amely télen sokat segíthet a megfázásos betegségek kivédésében.
A vörös-, a lila-, a póré- és a fokhagyma egyaránt gazdag vitamin- és ásványianyag-források. Hatóanyagai, illóolajai baktérium- és gombaölő, gyulladáscsökkentő, érelmeszesedést gátló és emésztést segítő hatásúak. Megfázás esetén csökkentik a gyulladást, a dugulást a hörgőkben és az orrban, csillapítják a köhögést, enyhítik a torokfájást.
Tipp: tegyünk egy felszeletelt hagymát éjszakára az ágyunk mellé, fejmagasságban! A felszálló illóolajok segítenek a gyógyulásban.
Hagymatea: öntsünk fél liter vizet egy edénybe, tegyünk bele 1-2 fej vöröshagymát, feldarabolva. Főzzük 20-30 percig, közben pótoljuk az elpárolgott vizet! Mézet is tehetünk a teába, de ilyenkor kicsit hagyjuk kihűlni, mielőtt belekanalazzuk.
Szirup – torokfájás és köhögés ellen: Vágjunk apróra két fej vöröshagymát, és locsoljuk meg annyi mézzel, hogy ellepje! Lefedve hagyjuk állni egy éjszakán át! Reggelre a hagyma és a méz vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag tinktúrát ad. Naponta többször egy-egy teáskanállal együnk belőle!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.