Az ősszel érő mandula magja lehet édes vagy keserű, ez utóbbi emberi fogyasztásra nem alkalmas, kisajtolt olaját a kozmetikai és a gyógyszeripar hasznosítja. Sok benne a B1-, B2-, B6-, E-, P-vitamin és a folsav. Gazdag ásványi anyagokban: káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt, cinket és rezet tartalmaz.
Rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Méregtelenít, erősíti az ellenállóképességünket, a csontozatot, fenntartja a szervezet kalcium–kálium egyensúlyát. Hatékony görcsoldó, a krónikus fájdalmak természetes ellenszere. Remek rézforrás, ami elősegíti az oxigén szállítását, jó hatású a véredényekre és az idegrendszerre, a téli depresszió, idegesség, feszültség ellen is hatásos. Mérsékli a vércukorszint hirtelen emelkedését. Cinktartalma serkenti a sebgyógyulást, vastartalma segíti a vérképzét. A benne lévő fehérje könnyen lebontható, így a bélműködésre is jól hat.
A belőle készült krém tisztítja és hidratálja a bőrt. Olaja kiváló bőrápoló szer. Fürdés után a még nyirkos bőrbe kell bedörzsölni, amitől az puha, fényes és bársonyos lesz. Jó napégés megelőzésére és az enyhén égett bőr kezelésére.
A mandulabél belső héjával vagy anélkül is fogyasztható. A hártyaszerű maghéjt forró vizes áztatás után szedhetjük le. A pirítás kiemeli az ízeit: 75 fokra előmelegített sütőben 15– 20 perc alatt kellően megpirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.