Test és lélek

Városi nomád: Az egyszerűség dicsérete

Bors

Létrehozva: 2018.07.17.

A városi nomád stílus összehangolja a nagyvárosi és a természetközeli életet, most pedig itt a "global nomad" irányzat, a kultúrák találkozása.

Stílusok kontrasztja

A nomád stílus elsősorban az anyaghasználatban mutatkozik meg: sok-sok bőr, természetes szőttesek, újrahasznosított faanyag és földszínek, monokróm színösszeállítások jellemzik. Megjelennek a modern, ipari jellegű elemek is, mint a beton vagy a fémek, hidat teremtve a városias és a természetes életmód között. A modern, letisztult, szinte minimál stílusú tárgyak és az egyedi, etnodarabok remekül megférnek egymás mellett, izgalmas kontrasztot alkotva.

Lakás és Kert Magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Fontosak az arányok

Ennél a stílusnál a harmónia titka az, hogy megfelelő érzékkel keverjük az egyszerű, letisztult és gyakran aprólékosan kidolgozott, egzotikus stílusú darabokat. Használjuk a fehér árnyalatait, a hófehértől a törtfehérig, mellé helyezzük a népi mintákat. Az India, Bali, Thaiföld, Marokkó inspirálta motívumokat akár keverhetjük is egymásssal, vigyázva arra, hogy ne halmozzuk őket a már zavaró mértékig, és mindig legyenek mellettük egyszerű, egyszínű felületek, kiegyensúlyozva a szín- és mintagazdagságot.

LK TIPP:
Az egyszerűség nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a kényelemről, sokkal inkább azt, hogy kevesebb, de minőségi tárggyal vesszük körbe magunkat.

A teljes cikkért keresse a Lakás és Kert magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek