Test és lélek

Bors-teszt: Izzadtunk egy jót a csodabicikliben

Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2017.09.27.

<p>A Bors tesztelő csapata ezúttal a leg­újabb alakformáló csodaeszközt próbálta ki. A kisebb űrsiklónak kinéző infra lámpákkal is felszerelt csodabicikli rendesen megtornáztatott bennünket. Pontosan ötven percet töltöttünk el a tekerésével. és most azt is eláruljuk, hogy milyen élmény volt. </p>

Forrás: Bánkúti Sándor

Fontos a felkészülés!

Egy elegáns szalonban várt ránk a csúcsmodern űrkabinnak kinéző gép, amiben nem kevesebb mint ötven percet kell befóliázva, infra fény alatt letekernünk a beépített pedálokon. Hölgyeknek ajánlott  fürdőruhát vagy sportmelltartót viselni, valamint az edzéshez szükséges zoknit vagy beltéri cipőt húznunk.

Kezdjük el! 

Miután beöltöztünk a megfelelő felszerelésbe és bekentük magunkat testkezelő krémmel – ami miatt a bőrünk eléggé bevörösödött –, máris indulhatott a buli! Spe­ciális fólianadrágot húztunk, rá egy zoknit. A dere­kunk köré folpackot tekertünk, ami fenntartotta a nadrágot, és emellett fontos szerepet játszott a melegítésben. Ezután következett az úgymond „gumiszoknya”, ami egy vákuumos hatással segíti a fogyást és a narancsbőr kisimítását. Befeküdtünk a gépbe, és már kezdhetjük is. 

Filmet is nézhetünk

Ha már a helyére akasztottuk a szoknyát, el is kezdhettünk biciklizni. A fejünk felett lévő érintőképernyővel nem csak azt állíthatjuk be, hogy melyik országban szeretnénk virtuálisan kirándulni, hanem megnézhetjük közben a kedvenc sorozatunkat vagy egy új filmet, sőt még zenét is hallgathatunk közben.

Tekerj, baby, tekerj! 

Kezdetben még a minimális fokozatokat használtuk, hogy rendesen bemelegedjünk és képesek legyünk letekerni a megadott időt, majd később rákapcsoltunk egy kicsit. Külön beállíthatjuk a pedálok nehézségi fokozatát, a vákuum erősségét, a hőmérsékletet, valamint az infra fény színét is. Húsz perc intenzív tekerés után már rendesen verejtékeztünk. Ahogy egyre fogyott az időnk, dinamikusabban és gyorsabban tekertünk.

Csak ennyi volt?

Ötven perc után is úgy éreztük, hogy még ugyanennyit le tudnánk tekerni. Igaz, ez az első alkalomnál mindig így szokott lenni. Természetesen folyt rólunk a víz, de összességében kellemes edzésnek bizonyult. Bár nem a legolcsóbb edzésfajta, lehet kúraszerűen is végezni. Ellenben nagy meglepetésünkre másnap elkerült minket a gyötrő izomláz.

Mire jó?

Ez a fekvő kerékpárkapszula eltünteti a narancsbőrt és a súlyfelesleget, természetesen egészséges táplálkozás mellett – mondta el a Borsnak Fülöp Melitta, a Wondershape – Infrashape Buda vezetője. Bár izmot építeni nem tudunk, ez inkább zsírt bont, szálkásít és feszesít. Kortól függetlenül bárki kipróbálhatja, hiszen személyre szabható. És közben számos kényelmi funkcióval is fel van szerelve. Minden edzés alatt legalább két liter vizet érdemes elfogyasztani, mivel az infralámpától, a vákuumtól és a melegtől nagyon sok vizet veszít a szervezetünk. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek