Test és lélek

Nagy eséllyel párra lel a nagyi az internetes társkeresőn

Bors

2016. augusztus 31. szerda 11:30

Az ötven fölötti korosztály közel 30 százaléka egyedülálló válás vagy özvegység miatt. A magány pedig nagyon kínzó, ennek ellenére egy bizonyos kor fölött már nehezebben ismerkednek a nők és a férfiak.

Az ismerkedési lehetőségek napjainkra megváltoztak. A látszat ellenére ma már sokkal több esélye van a társat keresőnek párra lelnie az internetnek köszönhetően. Tévedés azt hinni, hogy az 50-es, 60-as korosztály nem él ezzel a lehetőséggel. Ahogy a fiatalabbak, ők is használják az online társkeresőket, ráadásul érdemes is nekik ezt igénybe venni.

Mindenképpen hasznos

A magány idővel olyan kínzó lehet, hogy abba akár bele is betegedhetnek. Már többször bizonyították, hogy ez nem csak lelki, hanem testi bajokat is okozhat, így nem veszít azzal a párra vágyó, ha regisztrál egy társkereső oldalra. Idővel gyűjt annyi tapasztalatot, hogy már rutinosan válassza ki azokat, akikkel érdemes személyesen is találkoznia. Ráadásul ez még nem akadályozza meg abban, hogy a való életben is ismerkedjen.

– Nem egyszer előfordul, hogy amikor kiderül a nagyiról, hogy a neten nemcsak sütés, főzés vagy kötés ügyben érdeklődik, hanem társat is keres, a gyerekek felháborodnak – mondta a Borsnak Hevesi Krisztina szexuálpszichológus. – Pedig miért is ne lenne joguk hozzá? A családi összejövetelen a gyerekek egyfolytában a telefonjukat nyomogatják, a fiatalok nem törődnek velük, a számítógép pedig napjainkban az idősebbeknek is a mindennapos használati tárgyává vált. A napi tapasztalatom megerősíti, hogy a húsz év körüli fiúk nagyon szívesen keresik az idősebb nők társaságát, ami aztán harmincéves koruk körül megfordul. Így gyakran előfordul, hogy hatvanas nőknek is visszaírnak fiatal fiúk, az ilyen korú férfiak pedig jellemzően a fiatalabb nőket keresik. Ezért a nőknek nehezebb valódi társat találni.

Nagyobb az esély a neten

Mivel az adatok alapján több mint egymillió-kétszázezer ember keres párt, van esély arra, hogy sikerrel járjanak. A netes társkeresők pedig megsokszorozzák ennek lehetőségét, hiszen olyan távoli helyekről is ismerkedhetnek, ahová egyébként nem valószínű, hogy eljutnának. A világháló kis puttója készen áll, hogy kilője a nyilát, ne hagyjuk, hogy elszálljon a lehetőség!

– Az internetes társkeresésnek van egy nagy veszélye: ha valakinek ez beválik, nehezen tudja leállítani magát. Idősebb korban is nagy öröm, hogy sokan visszajeleznek, és élvezik a siker­élményt. És van még egy hátránya a netes ismerkedésnek, ami az idősebbekre is igaz: a személyes találkozás időbeni eltolódása. Pedig ez nagyon fontos. Egy-egy gesztus, tekintet, mimika, sok mindent elárul a másik érzelmeiről – mondta Hevesi Krisztina. Így, ha megvan a szimpátia, érdemes minél hamarabb személyesen is találkozni.

A világháló útja is meglehetősen rögös

Amellett, hogy oda kell figyelni arra, kivel találkoznak személyesen is, lényeges az online társkereső megfelelő kiválasztása is. Ma már többféle specifikus oldal is létezik, aki akar, kereshet akár vallás, érdeklődési kör, sportszeretet, iskolázottság, stb. alapján, így korcsoport szerint is. Ha ezt megfelelően választja ki, akkor ezzel máris közelebb kerül a céljához. Fontos tudni, hogy mint a való életben, itt is kitartás kell ahhoz, hogy egy valóban szimpatikus személlyel ismerkedjen meg. Bárhol is nézelődik, mindenhol vannak skalpvadászok, nyomulósok és idegesítő alakok, de ez nem szabad, hogy eltérítse a valódi céltól, a tartós kapcsolattól. Mikor már egy kis tapasztalatot gyűjtött, könnyebb lesz kiszűrni a valódi párkeresőket.

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

life.hu

Ismert tévés oldalán vigasztalódott Csuti, többen is látták őket a Margitszigeten

888.hu

Orbán Viktor: Induljon a Banzáj

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

beol.hu

Összeütközött két autó Békéscsabán, egy ember megsérült

origo.hu

Megtalálták az okát, hogy miért nem nőnek az égig a fák

origo.hu

Ez az a tanulmány, ami szerint a gazdasági teljesítmény összefügg a férfiasság méretével

mandiner.hu

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

nemzetisport.hu

Kézi Eb: „Hogy mennyi védésem volt!?” – a holland nyerőembernek el kellett kéredzkednie a munkából

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján