Test és lélek

Menő lett Orbánt alkotni

M. R.

2016. július 28. csütörtök 13:00

Egyre több magyar művészt ihlet meg Orbán Viktor miniszterelnök. Ezúttal egy 300 éves cserépre került a kormányfő képmása, amit ő ajándékként fogadott el.

Nagyon megtetszett Bihari Puhl Levente festőművésznek Orbán paraszti stílusú, felcsúti háza, amelynek fotóját az interneten látta. Mivel családjának is van egy hasonló, 18. századi, omladozó háza Jánosházán, ez alkotásra inspirálta.

– Jó érzés volt látni, hogy a miniszterelnökünknek fontosak a hagyományaink, és hogy szereti a hazáját. A házunk 300 éves cserepeire néhány éve már elkezdtem festeni, így jött az ötlet, hogy őt is megfessem – mondta a Borsnak a művész, aki az Országház épületéig vitte ajándéknak szánt alkotását. Személyesen nem adhatta át Orbánnak, csak asszisztensei jötte ki érte. A kormányfő ugyanakkor köszönőlevelet írt Biharinak.

Orbán 2010-ig nem igazán volt a művészek múzsája. 2011-ben aztán egy internetes árverési oldalon feltűnt egy Orbán-festmény, amit 58 ezer forintért hirdettek meg. A képen a kormányfő egy autóból nézte gondolataiba mélyedve az utcát.

2013-ban ugyanezen az oldalon tűnt fel egy 30 centi magas, terrakotta mellszobor, ami nem igazán hasonlított Orbánra, mégis így hirdették meg 23 ezer forintért. Abban az évben előkerült egy 5 méter magas, hungarocellből készült, egész alakos kormányfőszobor is. Igaz, ez egy Orbán-ellenes tüntetésen történt, a szobrot pedig ledöntötték.

A Tudósok zenekarból is ismert DrMáriás 2007-től számos, különleges stílusú festményt készített Orbánról. De a zenészként is ismert Tereskova is beszállt a bizniszbe: 2014-ben egy egész sorozatot csinált a miniszterelnökről, amelyből Orbán felesége, Lévai Anikó is vásárolt két darabot, egyenként 57 ezer forintért. 

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek nyugodt éve lesz, végre jön a megérdemelt pihenés

metropol.hu

Elfogták a késelőt, aki a XVI. kerületben szúrt szíven egy nyomába eredő férfit

life.hu

Ki az a G.w.M és hány éves? Ezt tudjuk Kulcsár Edina új szerelméről

szon.hu

Hajmeresztő! Ez történt a 13 éves lánnyal fényes nappal Nyíregyháza belvárosában!

origo.hu

Megint eltűnhet egy népszerű, emblematikus állat

mindmegette.hu

Heti 10 recept: itt a farsang, tarolt a szalagos fánk, de egy jó bolognaira is volt igény!

origo.hu

Kiderült, melyik a világ legerősebb paprikája

nemzetisport.hu

MU: Ha Martial hazudik, végleg meg kell szabadulni tőle – Ferdinand

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke hajú lány tűnt el – családja könyörög a segítségért

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista