Test és lélek

Iglesias anyjáért hagyta el nejét a Nobel-díjas író

Tamás Rita

Létrehozva: 2015.08.02.

Óriási botrányt váltott ki Spanyolországban, hogy a Nobel-díjas perui író, Mario Vargas Llosa elhagyta feleségét. A 79 éves legenda Enrique Iglesias édesanyja miatt rúgta fel ötvenéves házasságát.

Isabel Preyslernek számos beceneve van a hírességek körében: Manila Gyöngye vagy éppen a Csillogás Királynője. A 64 éves, ma is gyönyörű asszony azonban nem ezek miatt és nem káprázatos eleganciája miatt híres elsősorban, hanem azért, mert ő Julio Iglesias exfelesége, három gyerme­kének – többek között Enriquének – az édesanyja.

Amikor Julióval találkozott a Fülöp-szigeteki származású, egzotikus szépség, akkor a későbbi sikeres énekes még csupán egy reményteli futballista volt, énekesi ambíciókkal. Isabel mellett nőtte ki magát, majd élték meg a sikereket együtt – egészen 1979-ig, amikor kapcsolatuk zátonyra futott.

Utána még két férje volt a tehetős Fülöp-szigeteki arisztokrata Spanyolországba költözött lányának: Carlos Falco spanyol márki és Miguel Boyer spanyol politikus, aki érte hagyta ott a nejét. Boyer 2014-ben halt meg, 75 évesen.

Vargas Llosa és Preysler először 1986-ban találkozott, amikor a nő interjút készített a Hola! című lap számára a híres íróval, a kémia már akkor működött közöttük, de nem teljesedett ki a szerelmük.

Most azonban, hogy Isabel férje meghalt, úgy érezték, hogy az egyik nagy akadály elhárult. A másik, Vargas Llosa felesége nem volt elég visszatartó erő, az író egy ötvenéves házasságot dobott oda a nagy szerelemért.

Nemrég még aranylakodalmát ülte Patriciával – aki amúgy az első unokatestvére –, három felnőtt gyerekükkel és unokáikkal, nem sokra rá a Hola! magazinnak 600 ezer fontért eladta Isabelhez fűződő szerelmének törté­netét.

– Nem akarok a magánéletemről sokat beszélni – mesélt az író a nyolc hónapja tartó szerelemről –, de tény, hogy eldöntöttem, elhagyom a családom otthonát. Nincs már sok időm, ami maradt, boldogan akarom tölteni, és most úgy érzem, hogy Isabel mellett boldog vagyok.

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek