Test és lélek

Nagy Feró: Egyszer lehet szeretni igazán

Fái Zsuzsanna

2015. július 5. vasárnap 11:30

Ha valakitől, hát Ferótól igazán elvárható, hogy őszintén beszéljen szerelemről és a szexről. Nem is okozott csalódást.

A rockzenészek is képesek szerelembe esni vagy csak falják a csajokat?

Ugyanúgy szerelmesek lesznek, mint bárki más. A szerelem egyformán támad meg mindannyiunkat. Csak mi többször leszünk szerelmesek…

Ön szerint mi a szerelem?

Istentől való dolog, egyszer csak valaki fontos lesz a számunkra, akit addig talán észre sem vettünk. Az úristen egyszer csak odamutat: tessék, ő lesz. Így működik. Nem mi döntjük el, ez nem elhatározás kérdése. Az úr nem bízza ránk, mert tudja, hogy számítók vagyunk. Váratlanul jön az érzés gyomortájon, és nem számít, hogy gazdag vagy szegény, ha igaz szerelemről beszélünk. És vannak isteni tévedések is: „De hát ez a Józsi!” A szerelem nem válogat. Ha ezt így végiggondolod, toleránsabb leszel.

Azért többször is lehetünk szerelmesek?

Ha idősebb vagy, rájössz, hogy csak egyszer leszel igazán. Tudom, hogy akkor nagyon szerelmes voltam abba a nőbe, de elkopott. Ha nem így lenne, fájna. Az életben az ember csak egyszer szerelmes igazán. Ha szerencséd van, az a legutolsó, akivel megöregszel. Szerettem többet, hatot, hetet is, volt másik házasságom is, de ez mind elmúlt. A szerelem örök. Ezt tessék tudomásul venni!

Meglepő kijelentés ez egy rockzenésztől.

Pedig ha egy férfinak két nő van az életében, biztosan tudja, melyik az igazi. Az, amelyiket ott nem hagyná soha. A másikkal elmegy a testiség felé. Az is lehet szép. A férfiember csipegetős. Jön, megy, csipeget. De az nem tiszta szerelem, csak a megismerés vágya. Egyébként velem előfordult a hetvenes években, hogy egy nagy szex után állati szerelmesek lettünk egymásba. Fél nap alatt összejött. Nem úgy váltam el, mint máskor, hogy kösz, jó szórakozást kívánok. Nem tudom, mi történt, de közben rájöttem, ő az én párom. Olyan volt, amilyet előtte sosem tapasztaltam. A lányokkal egyszer, kétszer, maximum háromszor találkoztam, de vele egy évig együtt voltunk. Ez számomra is megdöbbentő volt.

Ha egy zenész szerelmes, tud hűséges lenni, vagy ezt felesleges elvárni tőle?

Ha félted a kapcsolatod, akkor nem mész bele gyanús ügyletekbe. Nem akarod megbántani a másikat.

De akkor is tény, hogy ti sokkal több lányt megkaphattok, mint egy könyvelő.

Azért ez sem így van. Nem teljesen. A színpad valóban jár előnyökkel, sokkal több lehetőségünk van, hogy megkapjunk egy nőt, de az csak egy éjszaka. Van egy mondás a rockzenészek közt: lent alvásban jó lesz. Ez azt jelenti, ha a buli után nem jövünk haza, hanem lent alszunk valahol egy szállodában, akkor a csaj arra jó, hogy ne kelljen magányosan, egyedül „aludni”. Ez nagy hódítás? Nem. Akkor jólesik, de ennyi. Egy zenésznek sem sikerül mindig megszereznie a vágyai tárgyát. Az csak egy alvás, addig sincs egyedül. Ezt nem kell irigyelni, ezekből ritkán lesz szerelem. Énekes és énekes közt is ritkán alakul ki kapcsolat. Találkoznak valahol, szexelnek nagyokat, aztán mennek másfelé. Érdemes civil párt keresni, aki eltűri az életmódunkat.

Aki nem féltékeny?

Mindenki féltékeny, én is az voltam. Hogyne lettem volna! Persze teljesen feleslegesen, de akkor is. Az teljesen természetes velejárója a szerelemnek. Arra gondolok, hogy én például az esküvőnk után elmentem egy négynapos turnéra. Ezt nehéz feldolgozni, pláne ha a nő gyerekkel marad otthon. A zenésznek a munkája szórakozás is. Koncert után még bemegyünk a diszkóba, lötyögünk, nézzük a csajokat.

A fiaidnak adtál tanácsot a csajozáshoz?

Ha a gyerek abban nő fel, hogy látja, az apja és az anyja közt működik a dolog, akkor azt veszi le. Egyébként azt vallom, az okos ember a saját kárán tanul. Hogy a másik mit rontott el, mit számít? A saját életedet éld! Magad tapasztald meg, ha odamész a tűzhöz, megégeted magad! Nyilván fiatalkorban nehezebb feldolgozni a csalódást. Tudd, hogy egyszer vége lesz, de ne sajnáld, mert akkor nem az igazi volt.

Nálunk is vannak gruppik, akik csak a zenészek miatt járnak a bulikba?

A gruppik fontosak egy banda életében, a családjuk a zenekar. Ezért ezzel nem is szabad visszaélni. Mondok egy példát. Volt egy kiscsaj, hibátlan szépség, aki reggel nyolckor ott ült a lobbiban, szomorúan, magányosan. A zenekar – nem mi! – mindent megtett vele éjszaka, amit csak akart, összemocskolták, reggel meg észre sem vették. Elhívtam reggelizni, mire a gitárosunk megkérdezte: mit akarsz ettől a kis kurvától? Semmit, de így senkivel sem lehet bánni. Beszélgettünk reggeli közben, mondtam neki: most megtanultad, hogy végigmennek rajtad, aztán semmire sem becsülnek. Ezt ne csináld, többet érsz ennél! Megköszönte. Este királynő volt, reggel cselédnek sem kellett. Pedig a férfinak meg kell becsülnie azt, aki „nagy magányában” éjszaka melegítette.

Azért neked is felajánlkoztak már lányok, ne legyél álszent!

Persze! Nekik nem számít semmi, csak történjen meg a dolog. Olyankor azt szoktam mondani: oké, benne vagyok. Most fél tíz van, háromnegyed tízkor felhúzom a cipzárt a nadrágomon, és elmegyek. Nem lesz ebből semmi. Mit akarsz, egyet dugni egy sztárral? Innen nem megyünk a templomba, hidd el! A szerelmet keresed, de azt így nem lehet megtalálni. A rockzenész fura állatfajta, de a legendák nyolcvan százaléka nem igaz. Az életmódunk csavargó, de mi is keressük a szerelmet. Egyébként civil munkahelyeken is lőnek házinyúlra. A főnök a titkárnővel, az orvos a nővérkével… Ha veszi a flörtöt, előbb-utóbb be lehet nyúlni a bugyijába. Sztereotípia, hogy csak a zenészek ilyenek. Nagyobb a merítés, mint az átlagembereknél, de nem több a szex. 

További cikkek

Intim

Öt mondat, amit senki sem akar hallani szex után

Ezotéria

Izgalmas napok elé néz a szerelemben ez a három csillagjegy

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

mindmegette.hu

A mennyei méhpempő: 8 áldásos hatása az egészségedre

life.hu

A TV2 híradósa az esküvőjére készül: Vitányi Judit volt, hogy túl öregnek érezte magát a fehér ruhához

magyarnemzet.hu

Segítségre szorul a balesetet szenvedett erdélyi gyermekkórus

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

origo.hu

Az ember szemén látszik a halál időpontja

nemzetisport.hu

NB I: Puskás Akadémia–Ferencváros – élőben az NSO-n!

vg.hu

Modern fegyvereket kérnek Moszkvától az ukrán szakadárok

astronet.hu

Februári horoszkóp 2022: intenzív időszak csodás lehetőségekkel és mély megélésekkel

magyarnemzet.hu

A szülész-nőgyógyász rácáfol Márki-Zay Péter szavaira

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

Mindenki kinevette ezt a lényt A Jedi visszatér forgatásán - videó