Test és lélek

4 életmentő zöldség, ami megóvhat a ráktól

Bors

Létrehozva: 2015.05.17.

Nem lehet elégszer ismételni, hogy az antioxidánsok milyen fontos szerepet töltenek be az életünkben. Ezek a vegyületek gyulladáscsökkentők és akadályozzák a daganatok kialakulását. Összeszedtünk néhány zöldet, amit érdemes rendszeresen fogyasztani.

Nem lehet elégszer ismételni, hogy az antioxidánsok milyen fontos szerepet töltenek be az életünkben. Ezek a vegyületek gyulladáscsökkentők és akadályozzák a daganatok kialakulását.

1. Mángold

Méltánytalanul kevés figyelem jut a magyar konyhában a mángoldnak, igaz a jobb éttermek az utóbbi időben előszeretettel használják. A mángoldban található antioxidánsok közül azonban a syringic sav vagy más néven eugenol és a kaempferol kevésbé ismertek, pedig előbbi segít kordában tartani a vércukorszintet, utóbbi pedig megvédi a sejteket a rákkeltő méreganyagoktól.

2. Rukkola

Érdemes túllépni néha a fejessaláta-jégsaláta kombináción és ki kell próbálni a rukkolát. Salátának és fűszernek is kiváló a mustárra emlékeztető ízű növény. Magas a nitrát tartalma, amely segíti a véráramlást és így az emésztést is. Flavonoidokban dús növény, antioxidáns hatása mellett a legújabb kutatások szerint megakadályozza a fekélyek kialakulását.

3. Kínai kel

A kínai kel vagy más néven Bok Choy szintén remek kálium-forrás, támogatja az izomfejlődést és jót tesz a szívnek. A kínai kelben sok az A-vitamin, amely növeli a fehérvérsejtek aktivitását, ezáltal erősíti az immunrendszert.

4. Vízitorma

A vízitormában rengeteg a K-vitamin, így vele egészségesek maradhatnak az érfalak. Természetes gyulladáscsökkentőként sem utolsó, az ízületi gyulladással küzdőknek különösen ajánlott vízitormát fogyasztani. Kutatások szerint jó magas koleszterinre is. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek