Test és lélek

Hetvenhét évesen lett újra apa a legendás újságíró

Bors

Létrehozva: 2015.04.06.

Donald Trelford brit újságíró élhetné a nyugdíjasok kényelmes életét Mallorcán, ahol szintén fenntart egy házat. De ő két kicsi gyereket nevel, immár 78 esztendősen.

A legendás újságíró, aki egyetemeken tanított, a legnagyobb lapoknál volt szerkesztő, gondtalanul élhetne, hiszen anyagilag kiegyensúlyozott az élete. Ám mivel a harmadik házasságát egy olyan asszonnyal kötötte, aki 40 évvel fiatalabb nála, belement abba, hogy vállaljanak közös gyermekeket. 2001-ben házasodtak össze, de csak tíz évre rá született meg első közös gyerekük, Ben, majd tavaly újra apa lett: Poppy még nincs egyéves.

Trelford annak kapcsán írt most egy beszámolót a Daily Mailnek, hogy milyen érzés, milyen plusz feladatokkal, milyen kihívásokkal jár ennyi idősen újra a kispapaszereppel megbirkózni. Egyébként Ben és Poppy az ötödik és a hatodik gyermeke, a legnagyobb, Sally már ötvenéves, a hat unokája közül a legnagyobb tizennégy.

– Nem mondom, hogy könnyű – írja Donald. – Öreg vagyok, ahogy nőnek a gyerekek, egyre nehezebbek, alig bírom el őket. Fárasztó Ben után rohangálni, az pedig egészen vicces, ahogy a két gyerekkel utazunk, egy csomó cuccal, cumisüveggel, pokróccal, játékkal. Szóval vannak röhejes, nehéz és fájdalmas részei a késői apaságnak, hiszen nincs esélyem arra, hogy középkorú vagy akár fiatal felnőttként is lássam őket. Másfelől viszont nincs nagyobb csoda annál, minthogy az ember újra apa lehet. Nem is álmodtam arról, hogy ez újra megtörténhet. Ahogy elnézem őket egy-egy nyugodt pillanatban, nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt a boldogságot még egyszer átélhettem.

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek