Test és lélek

Zséda öt perc alatt bárhol kisminkeli magát

A. T.

Létrehozva: 2014.05.31.

Zséda kaméleonként képes változtatni a megjelenésén, hisz egyszer bájos kislányként, máskor izgalmas hölgyként vagy épp extravagáns énekesnőként láthatjuk. Törékeny alakján nem látszik, hogy egy kisfiú anyukája, és mintha az arcán sem hagynának barázdákat a múló évek.

Hogyan őrzi bőre fiatalságát?

A bőrápolás a napi rutintevékenységeim közé tartozik. Azt vallom, mint a japánok, hogy a szépség a szép bőrnél kezdődik. Tükröződik benne az ember életmódja, táplálkozási szokásai, a folyadékbevitelének mennyisége és minősége, a lelki egyensúlya… Én annak megfelelően ápolom a bőröm, hogy aktuálisan mit kíván. Ha viselek sminket, akkor langyos vízzel, ha nem, akkor hideggel mosom az arcom. Esténként arctejjel, -tonikkal tisztítom, és érzéssel használok krémet. Előfordul, hogy ezt ki is hagyom, engedem szabadon lélegezni a pórusaimat.

Milyen sminkelési trükköket alkalmaz?

A legjobb praktikákat a szakemberektől érdemes ellesni. Én Gera Anna tanácsait követem, ő pontosan tudja, mi áll jól nekem. Különválasztanám a napi és a színpadi sminket. Azok közé a nők közé tartozom, akik naponta használnak sminket, úgy érzem jól magam, ha van rajtam festék. Már bárhol tudok sminkelni, és általában nem tart öt percnél tovább.

Legtöbbször szemhéjpúdert, szempillaspirált, kicsi tust viselek, a számat rúzzsal vagy szájfénnyel emelem ki. Csak akkor alapozok, ha muszáj. Színekből a jolly joker árnyalatokat szeretem, mint a szürke, a kakaó és a lila, ezek mindenhez mennek. A színpadi smink egészen más, határozottabb, erősebb, bevállalósabb.

Mire szokott odafigyelni az étkezésnél?

Ha nem táplálkozom megfelelően, azt azonnal megérzi a bőröm. A férjem és a fiam miatt gyakran főzök, és ilyenkor igyekszem minőségi alapanyagokat használni. Szerencsére a családom nem igényli a nehéz, háromfogásos menüt. Reggelizni akkor szoktam, amikor a kisfiamnak készítem a harapnivalót, olyankor én is csipegetek belőle.

Ebédre sem eszem sokat. Szeretem a leveseket, az olasz tésztákat, a tenger gyümölcseit és bevallom, édesszájú vagyok. Vacsorázni alig vagy egyáltalán nem szoktam. Csak akkor teszek kivételt, ha valamilyen eseményen veszek részt, és elkerülhetetlen. Persze, amikor anyukámhoz látogatunk, jólesik válogatni a négy-, olykor ötfogásos menüből. Ilyenkor jöhet a rántott hús, a pörkölt. A folyadékbevitelre viszont nagyon figyelek. A szénsavmentes ásványvíz híve vagyok.

Árulja el öltözködési fortélyait!

Az öltözködésemet általában a kedvem határozza meg. Az alapdarabok kötelezően megtalálhatók a gardróbomban. Legtöbbször szoknyát és magas sarkú cipőt viselek. Szeretem az egyszerű, de sikkes, divatos darabokat. A régebbi cuccaimat igyekszem kiegészítőkkel feldobni, ilyenkor újnak is tűnhetnek. Az övek, karláncok, fülbevalók, szemüvegek, táskák ebben nagy segítséget nyújtanak. A színekkel olykor bajban vagyok, mert elég fehér a bőröm.

Mit jelent önnek a relaxáció?

A gyógyvizek nagy szerelmese vagyok. A wellness számomra teljes kikapcsolódást nyújt. A víz jót tesz a testnek, ahogy a szauna is, a sóbarlangok pedig kiváló hatással vannak a hang­szá­lakra. Ezeken kívül szeretek olvasni, kirándulni és kiállításokra járni, ami nemcsak megnyugtat, hanem sok krea­tív ötletet is ad.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek