Test és lélek

Hódi Pamela: kifogyhatatlan energiát ad az anyaság

A. T.

Létrehozva: 2014.01.26.

Hódi Pamela a szemünk előtt vált anyává. Az Édes élet című reality show-nak köszönhetően nemcsak azt láthattuk, ahogy Berki Natasa Zselyke világra jött, hanem azt is, ahogyan napról napra formálja szülei jellemét. Pamelával az anyaságról beszélgettünk.

A televízióban naponta kukkolhatjuk az ön és párja, Berki Krisztián cseppet sem unalmas mindennapjait. Szemtanúi vagyunk örömnek, bánatnak, vi­táknak és az anyasággal való ismerkedés semmihez sem hasonlítható pillanatainak.

Nem én akartam. Krisztián felhívott, hogy kapott egy ilyen lehetőséget. Vele akartam lenni, hogy érezze, mellette állok, a társa vagyok. Hát belevágtunk. Én egy teljesen hétköznapi ember vagyok, civilként cseppentem bele ebbe az egészbe. Sokat dolgozunk, és ez most jól jön, mert nem tudom elhagyni magam. Az viszont furcsa, hogy már engem is megismernek és megnéznek például vásárlás közben.

2013. október 29-én, 2880 grammal, 53 centiméterrel, császármetszéssel megszületett a kislánya, Natasa, vagy ahogyan becézi: Nati bogyó. Hogy érzi magát anyukaként?

Nagyon jól vagyok. Nekem az anyaság megsokszorozta az energiáimat. Ha futnom kellene, futnék, ha harcolnom kellene, harcolnék. Tele vagyok erővel.

Gyerekként mindannyian elképzeltük a pillanatot, amikor édesanyák leszünk. Ön miről álmodozott hajdanán? 

Arról, hogy huszonöt éves korom körül fogok először szülni és három gyerekem lesz. Most viszont, hogy tudom, milyen a terhesség és milyen fájdalommal jár a szülés, azt hiszem, elég lesz nekem Nati is.

A legtöbb nő így gondolja a szülés után, de amikor a karjában tartja a babáját, minden szenvedést elfelejt. Ezek szerint ez most nem így történt, és Natasa talán egyke marad.

Végérvényesen még nem döntöttem. Persze lehet, hogy lesz második gyerekünk, de most azt mondom, ha igen, akkor csak biztosra megyünk. Most Krisztiánnal mindketten kislányt szerettünk volna, de legközelebb mindent megteszünk, hogy kisfiunk legyen. Elmegyünk orvoshoz, kipróbáljuk a praktikákat, trükköket.

Ez még a jövő zenéje, mi viszont térjünk vissza a múltba. Hogyan tudta meg, hogy édesanya lesz?

Nati abszolút tervezett baba, így számítottam a terhességre. Öt napot késett a menzeszem. A tesztkészítésre a barátnőim beszéltek rá, egyikük pont nálam volt,
a másik a telefonvégen. Két tesztet is csináltam, mert az egyiken halványabb lett a csík. Krisztiánnak nem azonnal mondtam el, mert épp fitneszversenyen volt, és egy ilyen nagy hírt nem akartam telefonon közölni. Kimentem elé a reptérre héliumos, szívecskés, piros lufikkal, sütöttem sütit és aztán mondtam el neki.

A kismamák gyönyörűek, bár épp ők azok, akik nem látják elég vonzónak magukat. Ön hogyan élte meg a várandósság hónapjait, azt, hogy a teste napról napról változik?

Szerintem nagyon szép hasam volt, jól éreztem magam, de az baj, hogy nem csak oda szaladtak fel a kilók. Azt, hogy pontosan hány kilót híztam, szigorú titokként őrzöm, senkinek nem árulom el. A terhességem alatt Krisztián folyamatosan dicsért, és most sem érti, miért panaszkodom. Azelőtt egész jó formában voltam és szeretnék újra olyan lenni. Már elkezdtem tornázni. Krisztián szerint ha kilenc hónap alatt változott meg a testem, akkor ne akarjak mindent egyszerre. Hagyjak időt arra, hogy visszaálljon a rend. Szerencsére nagyon pozitívan áll a dolgokhoz.

Ön viszont nem. Már plasztikai sebésznél is járt, hogy a várandósság és a szoptatás során megviselt keble újra visszanyerje eredeti formáját.

Így igaz és komolyan is gondolom, de nem most. Már nem olyan intenzíven, viszont még szoptatom Natit. Én úgy egy-másfél év múlva szeretném a beavatkozást. Egyébként Krisztián szerint pont jó a mellem. Nekem van erre szükségem.

Lelkileg hogyan formálódott a babavárás hónapjaiban, és hogyan készültek párjával kislányuk érkezésére?

Kicsit megviselt. Előjött belőlem a féltékenység, ami előtte nem volt jellemző rám. Nagyon vártam Natit, de nem tartoztam azok közé a kismamák közé, akik állandóan beszélgettek a babával. Sokszor simogattam a hasam. Krisztiántól kaptam egy szívhangfigyelőt és esténként hallgattuk a kicsi szívverését. Sokat beszélgettünk róla.

Mesélje el az első pillanatot, amikor meglátta a kislányát és tudatosult önben: igen, megérkezett, akire kilenc hónapig várt.

Félkómás állapotban, pár másodpercre láttam először. Krisztián fogta először a kezébe, én pedig rá figyeltem. Ő egyre csak simogatott, és azt mondogatta: anya lettél, anya lettél, és hogy a baba egészséges, megvan mindene. Felemelő érzés volt.

A következőt írta a közösségi oldalára: „Soha nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen mély és őszinte szerelem bárki iránt is! Nati bogyómnak sikerült ráébreszteni erre! Köszönöm neki!”

Nati az a személy, akitől az ember nem vár a szeretetéért cserébe semmit, ez egy őszinte és önzetlen szeretet. Az élete­met is odaadnám érte. Az anyaság nagy kihívás. Volt bennem félelem, van is, de már egyre kevésbé. Eleinte nagyon fáradt voltam, most már nem. Két hónap kellett, amíg egymásra hangolódtunk. Most teljes az összhang közöttünk. Nyugodtak az éjszakák és nyugodtak a nappalok. Most már ő is ad: visszamosolyog, kacag. Hamarosan jönnek majd az új élmények, kúszni, mászni, járni kezd. Mindenben ő a legfontosabb.

Azt mondják, egy pici érkezése alapjaiban változtatja meg a nő és a férfi kapcsolatát. Önök nem a tipikus anyuci, apuci csoportba tartoznak. Hogyan viszonyulnak egymáshoz, mióta szülők lettek?

A szexre gondol? A szülés után hat hetet javasolnak az orvosok az együttlét kihagyására. Van, aki betartja és van, aki nem. Mi féltünk, nehogy baj legyen és inkább betartottuk. Szerencsére Nati nagyon nyugodt baba, így bőven van időnk egymásra… Más téren abszolút nem változott köztünk semmi és mégis minden. Sokkal szorosabb lett a kapcsolatunk, már nemcsak a nagy kopasz macsót látom benne, hanem a kislányom apukáját is. Nem is kell ennél több.

Nati valódi szerelmi gyümölcs. Mit érez egy nő, amikor a szerelme karjaiban a közös gyerme­kü­ket látja?

Állandóan pityeregni kezdek, ha rájuk nézek. Amikor látom, ahogy egy kopasz óriás kezében ott van egy – most már ötkilós – kisbaba, állandó késztetést érzek, hogy lefényképezzem őket. Mára Krisztián is kinyílt. Nati egyre többet van ébren, már visszamosolyog rá, jelzéseket ad. Krisztián odavan érte, tervezget. Azt mondja, a sportélményeket ő szeretné megtanítani, átadni neki. Elvinni úszni, biciklizni…

És az elmaradhatatlan kérdés: kire hasonlít Natasa Zselyke?

Szerintem egyértelműen tiszta kis Berki. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek