Test és lélek

Vámos Erika: nehéz az őszinteség, de megéri

Vámos Erika

Létrehozva: 2013.12.02.

Kíváncsi, hogyan él egy sikeres, egyedülálló nő? Mi a véleménye a férfiakról, a kapcsolatokról, a szingliségről és a szeretetről? Olvassa Erika naplóját! Vámos Erika, a TV2 műsorvezetője őszintén osztja meg gondolatait a naplójával és az olvasókkal. A titkokat a kéthetente megjelenő Lilla Test és Lélek mellékletben olvashatja.

Ha boldogok akarunk lenni, akkor az elsők között kell megtanulnunk, hogy nem hazudhatunk magunknak.Ez nehéz, de érdekes folyamat. Gyakran próbálok én is – mint most is fogok –, igen mélyre ásni, lecsupaszítani a jellemem, és szembenéznia teljes igazsággal.

Miért vagyok én szingli?

Előrebocsátom, hogy sosem ragaszkodtam görcsösen ehhez az állapothoz, mint ahogy ahhoz sem, hogy mindenáron párkapcsolatba gyömöszöljem magam. Mint ahogy önmagában egyik állapot sem tudott feltétlenül boldoggá tenni, úgy boldogtalanná sem.

Őszintén: én annyira szeretem csak magammal, magamban tölteni az idôt, hogy gyakran érzem, nincs is szükségem másokra. Sőt! Kevés kivétellel más csak zavarna ebben.

Puff! Nekem sem tetszik, amit most leírtam, de elhatároztam, ma és itt ragaszkodom a kendőzetlen igazsághoz. Szívesen vállalom, hogy magamnak való vagyok meg zárkózott, szúrós és esetleg mufurc. De. Nem vagyok magányos, nem vagyok boldogtalan, soha nem unatkozom, és még sosem éreztem azt a másoktól már hallott epekedő vágyat, hogy emberek közé szeretnék tartozni. Remekül szórakozom magamban, lekötnek a teendőim, a terveim, a gondolataim, a könyveim, a palántáim, a kismadarak a kertemben, a társaságom.

Érdekes, hogy különböző kurzusokon, tréningeken és akadémiákon tanítják az ­embe­reknek, hogyan kell megtanulni magunkat szeretni, ez nekem úgy tűnik, zsigerből megy. Én szeretem magam.

Vagy ha nem is mindig, de szeretek azon dolgozni, hogy ezt a kapcsolatot tökéletesítsem, és ez engem mindennél jobban szórakoztat. Érdekel a folyamat megfigyelése, a reakcióim, a válaszaim ezen az úton. Feltölt, leköt, boldoggá tesz, ebből táplálkozom, igénylem ezt a tevékenységet, és nem akarom, hogy közben mások zavarjanak, hátráltassanak ebben.

Szeretek magammal foglalkozni, élményeket szerezni, kihívásokat teremteni magamnak, fejleszteni a képességeimet, tájékozottabbá, sokoldalúvá, szebbé, jobbá tenni magam minden értelemben. És amikor ez sikerült, valamiért akkor sem igénylem a külvilág visszajelzését, esetleg elismerését. Csak elégedetten és mosolyogva alszom el, és ha másnap valaki azt látná, hogy sugárzom, akkor ettől van. Mert megint csak jobb lett a viszonyom magammal valamilyen tekintetben.

Vadul gépelem minden gondolatomat, nehogy valamelyiket szökni hagyjam, hazudtam már magamnak eleget. Csak tódulnak a szavak, mintha egy kelés szakadt volna ki, nem tudom elállítani, és közben már hangosan nevetek... vicces, ez jó!

Igen, most piszkosul őszinte voltam. Az önismereti utamon egy fontos lépést tettem meg ma is, mert ez ellen bizony mindig fennhangon tiltakoztam. Pedig hányan vágták már az arcomba, hogy önző ember vagyok. Hogy ez következménye vagy oka a szingliségemnek, nem tudom. De azt igen, hogy önmagunk szeretetéhez önmagunk megismerésén keresztül vezet az út. És én, a szingli (már tudom magam így nevezni, nahát!) ma megint tettem magamért valamit.

Ezt leírtam.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168384_auto_resized.jpg
origo.hu

Sírva fogadta Harry herceg III. Károly döntését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714451109
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168040_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: automatából ivott kávét a hölgy, torkához kapva kezdett fuldokolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169054_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714451109
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174276_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175192_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714451109
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172631_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb válást jelentettek be: 11 év házasság után otthagyta feleségét a zenész

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/cO12OnBd0hpeGuF8hW4Pyy1pXUgIXbW2TGQu9c9yjnM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZDJmNjlkMWNlZTQ3YjNhMjc3YzUwMzcyNGYyYWI3.webp
Ezo

4 csillagjegy, aki úgy töri össze a szíved, hogy észre sem veszi