A TV Paprikán december 17-én indult Sztárok a pácban sorozatban ismert emberek mérik össze tudásukat. Ezek végeredményét mutatjuk be a Borsban a receptekkel együtt.
Hozzávalók 4 személyre
* 10 dkg szelídgesztenye
* só, bors
* 1 gerezd fokhagyma
* 10 dkg vaj
* 40 dkg vegyes erdei gomba
* 1 dl száraz fehérbor
* tagliatelle tészta
* 5 dkg reszelt parmezán
* 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés
1. 10 dkg pucolt, főtt szelídgesztenyét kevés sóval, borssal, 1 gerezd fokhagymával és 1-2 evőkanál olívaolajjal egy mozsárban pépesre zúzunk.
2. 5 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztunk, és rátesszük a darabolt vegyes erdei gombát. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl száraz fehérborral, amit hagyunk elpárolódni.
3. Atésztát sós vízben al dente kifőzzük, és a gombához adjuk. Óvatosan felhevítjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és egybeforgatjuk. Ha nem elég szaftos, akkor a főzővízből öntünk hozzá. Meghintjük friss vágott petrezselyemmel, hozzáadunk még 5 dkg vajat, majd tálaláskor ízlés szerint a reszelt parmezánt.
Elkészítési idő: 20-30 perc