Test és lélek

Összehozta a gesztenye Jakupcseket Vincze Ottóval

Bors

Létrehozva: 2012.12.20.

A TV Paprikán december 17-én indult Sztárok a pácban sorozatban ismert emberek mérik össze tudásukat. Ezek végeredményét mutatjuk be a Borsban a receptekkel együtt.

Hozzávalók 4 személyre

* 10 dkg szelídgesztenye

* só, bors

* 1 gerezd fokhagyma

* 10 dkg vaj

* 40 dkg vegyes erdei gomba

* 1 dl száraz fehérbor

* tagliatelle tészta

* 5 dkg reszelt parmezán

* 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

1. 10 dkg pucolt, főtt szelídgesztenyét kevés sóval, borssal, 1 gerezd fokhagymával és 1-2 evőkanál olívaolajjal egy mozsárban pépesre zúzunk.

2. 5 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztunk, és rátesszük a darabolt vegyes erdei gombát. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl száraz fehérborral, amit hagyunk elpárolódni.

3. Atésztát sós vízben al dente kifőzzük, és a gombához adjuk. Óvatosan felhevítjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és egybeforgatjuk. Ha nem elég szaftos, akkor a főzővízből öntünk hozzá. Meghintjük friss vágott petrezselyemmel, hozzáadunk még 5 dkg vajat, majd tálaláskor ízlés szerint a reszelt parmezánt.

Elkészítési idő: 20-30 perc

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek