Összehozta a gesztenye Jakupcseket Vincze Ottóval

TV Paprika
PUBLIKÁLÁS: 2012. december 20. 14:00
A TV Paprikán december 17-én indult Sztárok a pácban sorozatban ismert emberek mérik össze tudásukat. Ezek végeredményét mutatjuk be a Borsban a receptekkel együtt.
Bors

Hozzávalók 4 személyre

* 10 dkg szelídgesztenye

* só, bors

* 1 gerezd fokhagyma

* 10 dkg vaj

* 40 dkg vegyes erdei gomba

* 1 dl száraz fehérbor

* tagliatelle tészta

* 5 dkg reszelt parmezán

* 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

1. 10 dkg pucolt, főtt szelídgesztenyét kevés sóval, borssal, 1 gerezd fokhagymával és 1-2 evőkanál olívaolajjal egy mozsárban pépesre zúzunk.

2. 5 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztunk, és rátesszük a darabolt vegyes erdei gombát. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl száraz fehérborral, amit hagyunk elpárolódni.

3. Atésztát sós vízben al dente kifőzzük, és a gombához adjuk. Óvatosan felhevítjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és egybeforgatjuk. Ha nem elég szaftos, akkor a főzővízből öntünk hozzá. Meghintjük friss vágott petrezselyemmel, hozzáadunk még 5 dkg vajat, majd tálaláskor ízlés szerint a reszelt parmezánt.

Elkészítési idő: 20-30 perc

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.