Tojáslikőr
Hozzávalók 6-8 főre
* 2,5 dl tejszín
* 2 dl tej
* 1 rúd vanília
* 3 db tojássárgája
* 20 dkg porcukor
* 1,5 dl vodka
Elkészítés
1. Atejszínt és a tejet öntsük össze, hasítsuk fel a vaníliarudat és rakjuk a tejbe,majd forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, keverjünk el benne 10 dkg cukrot és hagyjuk kihűlni.
2. Atojássárgákat keverjük ki alaposan a maradék cukorral.
3. Vegyük ki a tejes keverékből a vaníliarudat, és egy kézi habverővel keverjük hozzá a tojásmasszához. Ezután adjuk hozzá a vodkát, és keverjük el benne. Fogyasztásig üvegbe öntjük és jól lezárjuk.
Karácsonyi grog
Hozzávalók (4 személyre)
* 1 dl rum
* 6 dl víz
* 1 teafilter
* 2 evőkanál méz
* 1 rúd fahéj
* 1 citrom
* 1 narancs
Elkészítés
Rakjuk a vízbe a fahéjat, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és fél percre lógassuk bele a teafiltert (nem kell tovább, csak hogy megszínezze a vizet). A citrom és a narancs héját zöldséghámozóval szedjük le, és a héjat dobjuk a teával színezett vízbe. Facsarjuk bele a fél citrom és az egész narancs levét, majd töltsük hozzá a rumot és a mézet. Keverjük össze, forrón fogyasszuk.
Kávélikőr szilveszterre
Hozzávalók
* 2,5 dl ízesítetlen vodka
* 6 dkg őrölt kávé (minőségi, erős nescafé is jó)
* 3 csomag vaníliás cukor
* 2,5 dl víz
* 1 evőkanál fahéj
* 1 csipet szegfűszeg
* 20 dkg kristálycukor
* 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
Elkészítés
1. Keverjük össze egy fazékban a vodkát, a kávét és két csomag vaníliás cukrot. Fedjük le légmentesen, és tegyük hűvös helyre. Hagyjuk állni legalább 2-3 napot.
2. Apár nap elteltével oldjuk fel a kristálycukrot a vízben, majd öntsük a kávés vodkához. Adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat és a maradék vaníliás cukrot, majd fedjük vissza, és tegyük újra hűvös helyre legalább 5 napra, de még jobb, ha legalább 10-15 napig hagyjuk állni. Ha kész, szűrjük le, majd keverjük hozzá a pudingport főzés nélkül. Öntsük palackba. A legjobb enyhén behűtve fogyasztani. Ízesítsük tejszínhabbal.
Krampampuli gazdagon
Hozzávalók
* 4-5 maréknyi apróra vágott cukrozott narancshéj, aszalt szilva, datolya, füge, alma, mazsola, déligyümölcsök, valamint darabos dió és mandula keveréke
* 50 dkg kockacukor
* 4 dl rum
* 1 l édes vörösbor
* 1 l fekete tea
* 0,5 l narancslé
Elkészítés
1. Tegyük az összes gyümölcsöt egy nagy tűzálló tálba, és borítsuk a tetejére a kockacukrot. Ezt öntsük le a rummal, és gyújtsuk meg. Az égő rumtól a cukor megolvad és a gyümölcsre folyik.
2. Haa láng elaludt, öntsük rá a bort, a teát és a narancslevet, majd keverjük össze. Vastag falú üvegpoharakban kínáljuk, mindegyikbe rakjunk bőven gyümölcsöt.
Puncs
Hozzávalók 3-4 személyre
* 2,5 dl édes vörösbor
* 2,5 dl édes fehérbor
* 1,5 dl rum
* 5 dl víz
* 40 dkg cukor
* 2 db citrom
* 2 db narancs
Elkészítés
A megmosott gyümölcsöket vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér részükből ne maradjon rajtuk. Egy edénybe rakjuk a szeleteket, ráöntjük a vizet és felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük az összes bort, beleszórjuk a cukrot, és éppen forrásig melegítjük. Ekkor belecsavarjuk a narancs és a citrom levét és elkeverjük. Tálaláskor narancsdarabokat rakunk a pohár aljába, forrón fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.